Водопадите в Беласица планина – Ексклузивно!

Пазарджик-Рупите-Яворнишки водопад-Колешински водопад-Смоларски водопад-Пазарджик

23 и 24 март 2024 – НЯМА МЕСТА!

05-06 октомври 2024

2 дни/ 1 нощувка

Цена: 175 лв на човек

Първи ден: Отпътуване от Пазарджик в 5.30 ч. по маршрут: Пазарджик-Велинград-Рупите. Пристигане в местността Рупите-свято място, скътано в пазвата на единствения съществувал някога в България вулкан – Кожух планина. Посещение на храма „Св. Петка“, построен от Ванга през 1992 год. и целия манастирски комплекс. Горещите гейзери и целебните извори допълват пейзажа на мистичната местност. Отпътуване към Яворнишки водопад. Разходката до него е приятна  около 25 мин. Планината Беласица е една от най-красивите планини в България с красиви гледки и многобройни водопади. Отпътуване към хижа Беласица, разположена сред вековни кестенови гори. Следва разходка до Лешнишкия водопад. Тя е приятна, около два часа в двете посоки. Водопадът е много красив с пад на водата около 10м. Нощувка.

Втори ден:  Закуска. Отпътуване за република Северна Македония през ГКПП Златарево. Отпътуване за водопадите в планината Беласица. Колешинският водопад е разположен на река Баба, на 610 м н.в.,  обграден от яворови дървета и скали. Той е красив през всички сезони, защото отразява природата, която го заобикаля. С височина на водния пад 19 метра, водите му нежно се спускат по скалите, сгушени в горите на планината Беласица. Преход до водопада по изградена екопътека – около 30 минути. Отпътуване за Смоларски водопад, разположен в северните склонове на планината Беласица на 630 м.н.в. по поречието на река Ломница, приток на река Струмешница. Височината на водния пад е 39,5 м.,което го прави най-високият постоянен водопад в Македония и най-високият в планината Беласица. До водопада е изградена екопътека с дължина 600 м.(30 мин.). Възможност за обяд на комплекса Лебедово езеро. Отпътуване за България По желание, посещение на Самуилова крепост-един от 100-те национални обекта, пряко свързан с последните години на първото българско царство по време на царуването на цар Самуил. Пристигане в Пазарджик вечерта.

Цената включва:

  • Транспорт с комфортен туристически автобус
  • 1 нощувка със закуска в хижа Беласица
  • Медицинска застраховка с Асистанс и покритие 2000 евро
  • Пътни, магистрални такси
  • Водач от фирмата и екскурзоводско обслужване

Цената не включва:

  • Входни такси и разходи от личен характер- Самуилова крепост- 6лв.
  • Вечеря в македонски ресторант
  • Доплащане за медицинска застраховка: Лица над 69 год. –6 лева.

Условия за резервация:

  • депозит 30% от пакетната цена
  • доплащане – до 7 дни преди отпътуване

Необходими документи: 

валидна лична карта или задграничен паспорт за деца до 18 год., пътуващи сами или с един родител, нотариално заверена декларация от не пътуващия/те родител/и, че разрешават на детето си да напуска границите на Р. България. Няма визови, медицински и санитарни изисквания за посещаваната страна

Минимален брой туристи за осъществяване на екскурзията: 40 туристи
Срок за уведомление при недостиг на минималния брой туристи: 5 дни преди началната дата.

Основна парична единица:  Денар/ 1 лв.= 30 денара;  1 евро = 61 денара/

Разгледай повече