Старопрестолният град Велико Търново и забележителностите около него

ПАЗАРДЖИК –  ПОЗЛАТЕНИ КУБЕТА – ЕТЪРА – ТРЯВНА – КИЛИФАРЕВСКИ МАНАСТИР – ВЕЛИКО ТЪРНОВО –  ДРЯНОВСКИ МАНАСТИР – ШИПКА –  ПАЗАРДЖИК
03 и 04 април 2021
2 дни/1 нощувка

ПЪРВИВИ ДЕН Отпътуване от Пазарджик в 6.00 ч. Кратка почивка край Казанлък. Посещение на храм –паметника Рождество Христово в с.Шипка, построен в чест на победата на Руско – турската освободителна война и епичните боеве, водени в района. Отпътуване за възрожденския музей на открито Етъра, построен до притока на река Янтра. В него е пресъздадено българското село от Възраждането със специфичните къщи, чардаци, тепавици и воденици и занаятчийски работилници. Отпътуване за Трявна – архитектурен резерват. По желание посещение на Школото, църквата Архангел Михаил, Часовниковата кула, музеят на резбарското изкуство, къщата на Пенчо Славейков. Свободно време за обяд. Отпътуване за Килифаревския манастир – един от книжовните центрове по време на Второто българско царство. Пристигане във Велико Търново и настаняване в хотел. Свободно време за разходка из старопрестолния град – столица на второто българско царство. По желание вечеря в местен ресторант с увеселителна програма. Нощувка.

ВТОРИРИ ДЕН Закуска. Пешеходна разходка в града: посещение на хълма Царевец, където са царували българските царе. По желание посещение на църквата Свети Четиридесет мъченици, където е предполагаемият гроб на цар Калоян и музеят на восъчните фигури на българските царе. Отпътуване за Дряновския манастир, живописно разположен до Дряновска река. Посещение на манастира, в чийто двор се  се намира костницата на четниците от четата на Бачо Киро, а в района до манастира е пещерата Бачо Киро. Свободно време за обяд. Отпътуване за Шипка. По желание за изкачване на заветния връх, където са се водили едни от най-решителните сражения по време на руско-турската освободителна война. Пристигане в Пазарджик около вечерта.

Цената включва:

  • Транспорт с комфортен автобус
  • 2 Нощувки във Велико Търново
  • Медицинска застраховка
  • Водач от агенцията

Цената не включва:

  • Входни такси за посещаваните обекти
  • Изхранвания извън посочените
  • Разходи от личен характер

Условия за резервация:

  • депозит 30% от пакетната цена
  • доплащане – до 15 дни преди отпътуване

Минимален брой туристи за осъществяване на екскурзията: 40 туристи
Срок за уведомление при недостиг на минималния брой туристи: 10 дни преди началната дата.

 
 

Разгледай повече