Остров Тасос – Керамоти – Кавала и плажът Амолофи

Пазарджик – пещера Алистрати – Амолофи – Керамоти – остров Тасос – Кавала – Филипи – Пазарджик

21-23.06.2024 г. – ПОСЛЕДНИ МЕСТА!
*ЕДИНСТВЕНА ДАТА ЗА 2024 ГОДИНА*

3 дни / 2 нощувки 

ПРОМО цена: 265 лв. на човек за резервации до 03.06.2024 май срещу аванс от 120 лв.

ПЪРВИ ДЕН  Отпътуване в 4.00 ч. по маршрут Пазарджик ГКПП Илинден – пещера пещера Алистрати, която е една от най-красивите пещери в Гърция. Посещение с беседа на български език/ вход/. Близо до пещерата е и красивият каньон на река Ангитис. Отпътуване към Амолофи. Плажът спада към региона на Кавала и се намира в дългия залив между Nea Peramos (по посока Тесалоники) и Palio Tsifliki (посока Кавала). Плажът е дълъг и широк, равен, с прекрасен фин и жълт пясък, плитка вода и почти никакво вълнение. Плажът е награден със “Син Флаг”! Свободно време за плаж. Отпътуване към Керамоти. Настаняване в хотел. Нощувка.

ВТОРИ ДЕН Закуска. Туристическа програма по желание – целодневна екскурзия до остров Тасос. Отпътуване сутринта с ферибот към столицата на остров Тасос – Лименас.  Панорамна обиколка на Зеления остров с автобус, включваща посещение на манастира „Св. Архангели“, запазил в себе си много история и легенди. Тук се съхранява един от гвоздеите, с които е прикован Исус Христос към кръста.  От манастира се открива невероятна гледка.  Посещение на живописното планиско селище Панагия и старата фабриката за зехтин, където ще видите как се е  произвеждал  зехтин по класическа технология чрез студено пресоване още от 1915 г. преди да е имало електричество на острова. Следва кратка спирка за фотопауза  при невероятно красивия залив  Алики. Посещение на фабриката за злато Iris Gold. Връщане в Керамоти. Свободно време за плаж. Вечерта ще продължи по ваше желание с посещение на традиционна гръцка таверна/срещу доплащане/. Нощувка.

ТРЕТИ ДЕН  Закуска. Свободно време за плаж. Отпътуване за град Кавала, разположен в красив залив на Егейско море. БОНУС: Туристическа програма включва: пристанището, разходка в стария град до къщата на Мохамед Али паша /смятан за основател на съвременен Египет/, Имарета, построен от него, който се смята за най-голямата ислямска постройка в Европа. В момента тази постройка е превърната в луксозен хотел. Други забележителности са църквата „Св. Николай Чудотворец“, църквата „Св. Богородица”, паметника на Мохамед Али, Акведуктът Камарес – колосална конструкция, едно от многото дела на Сюлейман Великолепни. Конструкцията се състои от 60 арки. Разглежда се и крепостта на града (вход), разположена на скалист нос на брега на Бяло море. Крепостта е имала 7 порти, като тази, която водела на север се е наричала Стамбул-капия. Отпътуване за античния град Филипи. Древният град е тясно свързан с историята на Гърция и на цялото християнство. От многовековната история на Филипи са запазени части от древни базилики, форум и античен театър /вход/. Отпътуване за Пазарджик.

ПРОМО ЦЕНА ДО 03 юни 2024 г. – 265 лв.

Цената включва:

 • Транспорт с комфортен туристически автобус
 • 2 нощувки със закуски в хотел в Керамоти
 • Медицинска застраховка с Асистанс и покритие 2000 евро за лица до 69.99 г.
 • Пътни, магистрални такси
 • Водач от фирмата и професионално екскурзоводско обслужване
 • Посещение на пещера Алистрати / без входна такса/
 • Посещение на античен град – Филипи / без входна такса/
 • Панорамна пешеходна обиколка на Кавала

Цената не включва:

 • Разходи от личен характер
 • Екскурзия до остров Тасос, включваща билети за ферибота, пощение на фабриката за зехтин, манастира „Св. Архангели“, фабриката за злато Iris Gold – 30 евро
 • Входна такса за пещера Алистрати
 • Входна такса за античния град Филипи
 • Входна такса за крепостта в Кавала
 • Доплащане за медицинска застраховка за лица над 70 г. – 10 лв.
 • Вечеря в таверна

ПОЛЕЗНА ИНФОРМАЦИЯ

Минимален брой туристи за осъществяване на екскурзията: 40 туриста.

Крайният срок за уведомяване, в случай че минималният брой туристи за осъществяване на организираното пътуване не е набран, е както следва: 7 дни започване на изпълнението на тур. пакет

Начин на плащане: депозит – 30 % от пакетната цена; доплащане – 15 дни преди датата на отпътуване.

Срокове за анулации и неустойки:

 • За резервации направени по тарифи РАННИ ЗАПИСВАНИЯ за всички видове програми – 95 % от внесеният депозит.
 • За автобусни програми по редовни цени:

– От деня, следващ деня на записването до 60-тия ден преди датата на заминаване – 10% от основната цена на пътуването на турист.

– От 59-тия ден до 10-тия ден преди датата на заминаване – 30% от основната цена на пътуването на турист.

– От 9-тия ден до 1-вия ден преди датата на заминаване – 100% от основната цена на пътуването на турист.

Необходими документи и условия на пътуване: лична карта или международен паспорт. За деца до 18 г: международен паспорт , нотариално заверена декларация от непътуващия/те родител/и – оригинал и копие, копие от акта за раждане, копие от страницата със снимката в паспорта. Няма паспортни, визови, медицински и здравни изисквания, свързани с пътуването.

Забележка:

Туроператорът предоставя възможност за сключване на допълнителна застраховка “Отмяна на пътуване” съгласно Закона за туризма, покриваща разходите за анулиране на пътуването, за съкращаване и прекъсване на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия, негови близки и др., съгласно условията и тарифите на застрахователната компания. Повече информация в офиса на агенцията. Туроператорът не възстановява сумата по застраховката при неосъществяване на екскурзиятa.

Туроператорът предоставя възможност за сключване на мед. застраховка „Помощ при пътуване в чужбина“ на по – висока застрахователна премия, както и доброволна застраховка за покриване на разходите за съдействие, включително репатриране на пътуващия в случай на злополука, болест или смърт, стоматологични услуги, загуба на багаж и други според изискванията и тарифите на съответната застрахователна компания. Повече информация в офиса на агенцията. Туроператорът не възстановява сумата по застраховката при неосъществяване на екскурзиятa.

Туроператорът НЕ носи отговорност при промяна на музейните такси и работното време на музеите. Посочените такси са съгласно информацията, поместена в сайтовете на посочените туристически обекти. Възможно е да настъпят промени.

Туроператорът си запазва правото на промени в последователността на изпълнение на програмата по независещи от него причини и не носи отговорност за туристи, недопуснати от съответните гранични власти.

Разгледай повече