Струмица – Дойранско езеро – водопадите в Беласица!

ПАЗАРДЖИК-РУПИТЕ-ВОДОЧА-СТРУМИЦА-ДОЙРАН-КОЛЕШИНСКИ ВОДОПАД-СМОЛАРСКИ ВОДОПАД-САМУИЛОВА КРЕПОСТ-ПАЗАРДЖИК

20 и 21 април 2024 – Старт на резервациите!

2 дни/ 1 нощувка
ПРОМО ЦЕНА: 185 лева на човек

Първи ден: Отпътуване от Пазарджик в 6.00 ч. по маршрут: Пазарджик-Велинград-Рупите. Пристигане в местността Рупите-свято място, скътано в пазвата на единствения съществувал някога в България вулкан – Кожух планина. Посещение на храма „Св. Петка“, построен от Ванга през 1992 год. и целия манастирски комплекс. Горещите гейзери и целебните извори допълват пейзажа на мистичната местност. Отпътуване за Стумица през ГКПП Златарево. Пристигане във Водочкия манастир „Свети Леонтий“ в подножието на планината Еленица и манастира ”Св.Богородица Милостива” в село Велюса. Манастирската църква във Водочкия манастир е строена на етапи през 11, 12 и 14 век и е била седалище на Архиепископията на Струмица. Свободно време за разглеждане на град Струмица, който е най-големият град в източната част на Македония. През IX в., по времето на цар Самуил, градът е част от българското царство. През 1014 г. той преминава под властта на Византийската империя след битката при село Ключ. По време на Втората българска държава Струмица е отново под българско управление за период от два века, когато през 1395 г. пада под османско владичество. Отпътуване за Дойранско езеро. Пристигаме в курортното градче Стари Дойран. Настаняване  в хотел 2*/3*. Тук можем да се възхитим на красотата  на едно от най-старите езера в Европа и едно от най-големите в република Македония. Стари Дойран се слави с вкусните си рибни специалитети.  Сред забележителностите на  Дойран е манастирският комплекс „Свети Партений Зографски“, който се състои от манастира „Света Мария Магдалена“ и няколко по – малки храма. По желание вечеря с музика на живо в  ресторанта към хотела. Нощувка.

Втори ден:  Закуска. Отпътуване за водопадите в планината Беласица. Колешинският водопад е разположен на река Баба, на 610 м н.в.,  обграден от яворови дървета и скали. Той е красив през всички сезони, защото отразява природата, която го заобикаля. С височина на водния пад 19 метра, водите му нежно се спускат по скалите, сгушени в горите на планината Беласица. Преход до водопада по изградена екопътека – около 30 минути. Отпътуване за Смоларски водопад, разположен в северните склонове на планината Беласица на 630 м.н.в. по поречието на река Ломница, приток на река Струмешница. Височината на водния пад е 39,5 м.,което го прави най-високият постоянен водопад в Македония и най-високият в планината Беласица. До водопада е изградена екопътека с дължина 600 м.(30 мин.). Възможност за обяд на комплекса Лебедово езеро.Отпътуване за България. По желание, посещение на Самуилова крепост-един от 100-те национални обекта, пряко свързан с последните години на първото българско царство по време на царуването на цар Самуил. Пристигане в Пазарджик вечерта.

Цената включва:

  • Транспорт с комфортен туристически автобус
  • 1 нощувка със закуска в хотел 2*3* в Струмица
  • Медицинска застраховка с Асистанс и покритие 2000 евро
  • Пътни, магистрални такси
  • Водач от фирмата и екскурзоводско обслужване

Цената не включва:

  • Входни такси и разходи от личен характер- Самуилова крепост- 2 лв.,
  • Вечеря в македонски ресторант
  • Доплащане за медицинска застраховка: Лица над 69 год. – 6лева.

Условия за резервация:

  • депозит 30% от пакетната цена
  • доплащане – до 7 дни преди отпътуване

Необходими документи: валидна лична карта или задграничен паспорт за деца до 18 год., пътуващи сами или с един родител, нотариално заверена декларация от не пътуващия/те родител/и, че разрешават на детето си да напуска границите на Р. България. Няма визови, медицински и санитарни изисквания за посещаваната страна

Минимален брой туристи за осъществяване на екскурзията: 40 туристи
Срок за уведомление при недостиг на минималния брой туристи: 5 дни преди началната дата.

Основна парична единица:  Денар/ 1 лв.= 30 денара;  1 евро = 61 денара/

Разгледай повече