Солун-Лутраки-Остров Св. Ахил – УНИКАЛНА ПРОГРАМА!

Пазарджик – Лутраки Позар – Кастория – Остров Свети Ахил- водопадите в Едеса – Пазарджик

24 – 26 май 2024 – Старт на резервациите!

25-27 октомври 2024

От Пловдив, Стамболийски, Кричим,Говедаре, Пазарджик, Септември,Варвара, Велинград, Банско, Симитли и Сандански.

*С възможност за отпътуване от всеки един друг местен регион при минимум 8 човека срещу допълнително заплащане*
3 дни/2 нощувки
Хит цена: 320 лв. на човек

Първи ден Отпътуване от Пазарджик в 4.00 ч. от спирката до новата Била (старата автогара) по маршрут Пазарджик – Солун. Преминаване през ГКПП Кулата и ГКПП Промахон. Пристигане в Солун-вторият по големина град в република Гърция,разположен край най-големия залив в Егейско море- Солунския. Крътък престой на самия залив до емблематичната Бяла кула.Отпътуване за Кастория. Кастория или още някога българският град – Костур, живописен град, разположен на полуостров в Костурското езеро – езеро Орестиада. Архитектурата на съхранените и до днес старинни къщи, застроени амфитеатрално по хълма, спускащ се към езерото, както и големия брой запазени и действащи и до днес около 70 на брой стари византийски църкви, привличат винаги туристи в този град. Настаняване в хотел. Нощувка.

Втори ден Закуска.  Отпътуване за езерото Малка Преспа и остров Свети Ахил с гроба на цар Самуил. На този остров се намирал легендарният град Преспа основан от цар Самуил през 10 век, тук била и една от любимите му резиденции. Тук са и руините на един от седемте катедрални храма, градени още от цар Борис, веднага след покръстването му. Именно в този разкошен храм със застроена площ от 968 квадратни метра, цар Самуил положил мощите на свети Ахил от Лариса, за да пази светеца и острова и българите. В средата на 20 век гръцки археолози при разкопки разкриха и доказаха, че в храма е бил погребан самият цар Самуил, както и неговия син цар Гаврил Радомир. Връщане в Кастория. Свободно време. Нощувка.

Трети ден Закуска. Отпътуване за Едеса. Град Едеса /Воден/ – наричан още Град на водите, заради многобройните канали опасващи града е един от най-красивите градове в северна Гърция. Разположен е на високо плато, а в центърът му в прекрасен парк се разкриват фантастични гледки към водопадите образувани след силно земетресение. Най високият от тях е 70 метра. Разглеждане на красивите Воденски водопади и забележителностите на стария град Воден с музея на водите. Свободно време. Отпътуване за Пазарджик. Пристигане късно вечерта.

Цената включва:                                                                                               

  • Транспорт с туристически автобус
  • 2 нощувки със закуски в Кастория
  • Екскурзия до остров Свети Ахил
  • Медицинска застраховка,
  • Екскурзоводско обслужване

Цената не включва:

  • Доплащане на медицинска застраховка за лица над 69 г – 6 лв
  • Спа-услуги в курорта Лутраки
  • Изхранвания извън посочените
  • Входни такси за посещаванит обекти
  • Разходи от личен характер

Всеки турист е длъжен да си носи мобилен телефон с включен роуминг !!!

При неспазване на часовете за посещение и отпътуване от туристите, фирмата не носи отговорност !!!

Необходими документи: Лични карта. За деца под 14 г. е необходим международен паспорт. При отсъствие на един от родителите е необходимо пълномощно,заверено от нотариус.

Разгледай повече