Нашият красив Македонски край + незабравим купон още много…!

Пазарджик- Мелник – Роженски манастир – с.Златолист – Сандански – Самуилова крепост – Рупите – Банско – Пазарджик

*Над 500 доволни клиенти по този програма за 2023 година*

09 и 10 март 2024 – НЯМА МЕСТА!

20 и 21 април 2024 – Резервациите започнаха!

18-19 май 2024, 01-02 юни 2024, 29-30 юни 2024, 05-06 октомври 2024, 26-27 октомври 2024, 02-03.11.2024
 2 дни/1 нощувка

С ОТПЪТУВАНЕ ОТ ПАЗАРДЖИК, ВЕТРЕН ДОЛ, ВАРВАРА И ВЕЛИНГРАД. ОТ ВСЕКИ ЕДИН ДРУГ МЕСТЕН РЕГИОН СРЕЩУ МИНИМАЛНО ДОПЪЛНИТЕЛНО ЗАПЛАЩАНЕ.

ПЪРВИ ДЕН Отпътуване от Пазарджик в 6.00 ч. Кратка почивка в района на Якоруда. Пристигане в с.Златолист в манастир Свети Георги, където е живяла пророчицата преподобна Стойна. Тя е призната от самата Ванга, а местните хора я почитат като светица. Църквата е много стара – счита се, че е от 10 век. Иконите в нея са нетрадиционни, а в средата на църквата е камъкът, на който се е молела светицата. В двора на манастира има 1300 годишен чинар и аязмо с лековита вода. Гробът на светицата е зад църквата. Отпътуване към парк Самуилова крепост, където през 1014г. византийският император Василий втори побеждава в засада 14 000 армия на цар Самуил и ослепява пленените войници. Отпътуване за Рупите – тайнственото място с много силно енергийно излъчване, където пророчицата Ванга приемаше своите посетители до 1996 г, когато почина. Посещение на църквата Света Петка, построена с нейни средства, музея, гроба и лековитите извори. Отпътуване за град Сандански. Настаняване в хотел. Свободно време и разходка в един от най-посещаваните курорти в България с красивия парк, лековития въздух и минералните извори. По желание, посещение на Археологическия музей на града и реставрираната раннохристиянска базилика, които са към 100-те Национални обекта. По желание, посещение на местен ресторант с организирана вечеря  жива музика и незабравим купон.  Нощувка. Закуска.

ВТОРИ ДЕН Закуска. Отпътуване за Роженския манастир – един от старите и големи български манастири, в двора на който расте 300-годишна лоза, а в църквата на манастира е чудотворната икона на Света Богородица Портаиса. Отпътуване за Мелник като по пътя се любуваме на прочутите Мелнишки пирамиди, които са природна забележителност. Свободно време за обяд и разглеждане на най-представителната възрожденска къща в България-Кордопуловата къща. Възможност за дегустация на мелнишко вино.  Отпътуване за град Банско – един от най-бързоразвиващите се зимни курорти, родно място на Паисий Хилендарски, Никола Вапцаров, Неофит Рилски. Посещение на една от най-големите църкви в България-Света Троица, която е паметник на културата. Свободно време за разходка. Пристигане в Пазарджик вечерта.

Цена на човек в двойна стаяЦена на човек в единична стая
155 лв.185лв.

Цената включва:

  • Транспорт с комфортен автобус
  • 1 нощувка със закуска
  • Медицинска застраховка
  • Водач от агенцията

Цената не включва:

  • Входни такси за посещаваните обекти
  • Изхранвания извън посочените
  • Разходи от личен характер
  • Доплащане на Медицинска застраховка за лица над 70г.- 6 лв.

Условия за резервация:

  • депозит 30% от пакетната цена
  • доплащане – до 15 дни преди отпътуване

Минимален брой туристи за осъществяване на екскурзията: 40 туристи
Срок за уведомление при недостиг на минималния брой туристи: 10 дни преди началната дата.

Разгледай повече