Плитвишки езера и Постойна яма – ПРОМО ЦЕНА!

Пазарджик – София –Загреб – Плитвички езера – Постойна Яма – Предяма – Любляна -Пазарджик

Вид транспорт: Автобус

Дата: 01-04.06.2023 г.

ПРОМО ЦЕНА -549 лв. за резервации до 30.04.2023

4 дни / 3 нощувки

*С ОТПЪТУВАНЕ ОТ ПЛОВДИВ,СТАМБОЛИЙСКИ, ГОВЕДАРЕ,ПАЗАРДЖИК, ИХТИМАН ВАКАРЕЛ И СОФИЯ*

…от всеки един друг местен регион при минимум 8 човека срещу МИНИМАЛНО допълнително заплащане…

Първи ден: Отпътуване от Пазарджик  в 04:00 ч. от спирката до Новата Била (старата автогара) по маршрут София – Загреб. Пристигане в Загреб. Настаняване. Свободно време. По желание и срещу допълнително заплащане  – вечеря в хотела. Нощувка.

Втори ден: Закуска. Целодневна екскурзия до Национален парк „Плитвички езера“ (без включени входни такси). Най-известният национален парк на Хърватска е включен в списъка на ЮНЕСКО. Природната забележителност представлява 16 езера, свързани чрез 56 водопада, които са се образували между планинските масиви в района на Лика при наслагването на седименти, гъсти букови и елови гори. Системата условно се разделя на: Горни езера и Долни езера. Най-високо над морското равнище е Прошанското езеро (639 метра), а най-ниско е Новаковица брод (503 метра). Горните езера са свързани с множество красиви водопади. Долните езера са заобиколени само от храсти и лежат върху варовити скали. Разходка по един от туристическите маршрути за разглеждане на Долните езера с най-високия в Хърватия водопад Велики слап. Свободно време. Връщане в Загреб. Туристическа програма в Загреб – централният площад „Бан Йелачич“, Старият град със средновековните квартали Каптол и Градец, Катедралата, Кървави мост, Каменната порта с чудотворната икона на Благословената Дева Мария и Христос, църквата „Св. Марко“, Парламентът. По желание и срещу доплащане – вечеря в хотела. Нощувка.

Трети ден: Закуска. Целодневна екскурзия до Словения: пещерата Постойна яма, замъка Предяма и Любляна (без включени входни такси). Пещерата Постойна яма е карстова пещерна система с дължина над 20 км., намираща се на около 10 километра от словенския град Постойна. Тя е най-дългата пещерна система в страната и една от най-посещаваните й туристически дестинации. Предлага най-дългия туристически пещерен маршрут в света: 5.3 километра. Пещерата е създадена от хилядолетно дело на река Пивка. Част от маршрута в пещерата се изминава с влакче, което е първата пещерна железопътна система в света. В Постойна живее Ендемитът пещерен протей (или още човешка рибка), който е най-голямото пещерно земноводно в света. Посещение на замъка Предяма, намиращ се в непосредствена близост до пещерата. Замъкът с право може да бъде наречен най-красивият ренесансов замък в цяла Словения. Извисява се на височина от 100 м. Замъкът Предяма е построен като непревземаема крепост.
Отпътуване за най-големият град в Словения – столицата Любляна. Пешеходна обиколка в старата част на града. Любляна е в централната част на страната. Връщане в Загреб . По желание и срещу доплащане – вечеря в хотела. Нощувка.

Четвърти ден: Закуска. Отпътуване за България. Пристигане в Пазарджик  късно вечерта.

Цената включва:

 • транспорт с комфортен автобус
 • 3 нощувки със закуски в хотел 2*-3* в Загреб или околностите
 • туристическа обиколка в градовете Любляна и Загреб,
 • екскурзия до пещерата Постойна Яма
 • екскурзия до национален парк Плитвички езера
 • медицинска застраховка, екскурзоводско обслужване

   Цената не включва:

 • доплащане за единична стая –по запитване
 • доплащане по 1,59 евро на ден на човек градска такса в хотела
 • входна такса за замъка Предяма – 18 € ( студенти и ученици от 16-25 г.  – 14 €; деца до 15 г. – 11 €)
 • входни такси за пещерата Постойна – 29 € ( студенти и ученици от 16-25 г. – 23 €; деца до 15 г. – 18 €)
 • комбиниран билет – Пещерата+замъка – 41 € ( студенти и ученици от 16-25 г. –33 €; деца до 15 г. –25 €)
 • входна такса за „Плитвички езера“ – 40 € (билет + ползване на панорамно влакче+ползване на лодка|,студенти – 27 €; деца 7-18г. –16 €)

Начин на плащане: 

 • депозит – 30 % от пакетната цена
 • доплащане – 7 дни преди отпътуване

Необходими документи: 

 • международен паспорт или лична карта с минимум 6 месеца валидност към датата на отпътуване
 • За деца до 18 г., пътуващи без родители или с 1 родител е необходима нотариално заверена декларация от родителите /оригинал и две копия/.

Туроператор “Надежда Травел БГ” е застрахована съгласно  Закона за туризма и Наредбата за условията и реда за сключване на договор за задължителна Застраховка „ Отговорност на туроператора в застрахователна компания ЗК „ ЛЕВ ИНС”със застрахователна полица №13061710000035

Разгледай повече