Морско приключение – Нова програма!

РАВАДИНОВО – СОЗОПОЛ – СЛЪНЧЕВ БРЯГ – НЕСЕБЪР – ПОМОРИЕ –ОСТРОВ СВЕТА АНАСТАСИЯ

28-30.06.2024 – Потвърдено пътуване!

3 дни/ 2 нощувки със закуски и вечери

ПРОМО ЦЕНА: 195 лв. за резервации до 18.06.2024 г.

Гарантирано отпътуване от Пазарджик, Панагюрище, Стрелча, Пловдив и Стара Загора.

1 ден   Отпътуване от Пазарджик от спирката до новата Била (старата автогара) в 04.00 ч., от Панагюрище от автогарата в 04.45 часа, от Стрелча в 05.15 ч., гр. Пловдив „ОМВ“ х-л „Санкт Петербург“) в 06.30 ч., гр. Стара Загора (бензиностанция Лукойл – Кольо Ганчев, бул. „Свети Патриарх Евтимий“ 1) в 07:45 ч.  Пристигане в Равадиново, където ще посетим приказния замък „ Влюбен във вятъра”. Целият комплекс, който се състои от дворец, красив парк с езеро, винарска изба и множество фонтани, е една уникална атракция. Отпътуване за Созопол. Свободно време за обяд. По желание,  посещение на Археологическия музей и панорамна обиколка е на града с реставрираните крепостни стени и емблематичните несебърски църкви. Отпътуване за Слънчев бряг.Настаняване в хотел. Свободно време за плаж. Вечеря.  Нощувка.

2 ден Закуска. По желание, екскурзия до Старинен Несебър или до град Бургас. Бургаският залив е най-големият на българското черноморско крайбрежие с широчина 41 км. В акваторията на бургаския залив се намира единственият обитаем остров по българското Черноморие – Света Анастасия, разположен между нос Чукаля и нос Атия.  Островът се е появил след изригването на вулкан, а в резултат на бурите и морските вълни са се появили причудливи скални образувания – Гъбата, Дракона, Вкамененият пиратски кораб, Портата на слънцето. Престоят на острова е 2 часа с възможност  за посещение на манастира „Света Анастасия Фармаколитрия (Лечителка)”, който  е единствената островна обител в България, част от която е запазена до наши дни. Най-ранните данни за съществуването на обителта са от XV век. Манастирската църква, носеща името „Успение Богородично“, е  със забележителният дървен иконостас от 1802 г . Църковната обител просъществува до 1923 година, когато манастирът е превърнат в затвор.Днес в манастира се помещава музейната сбирка,която пресъздава богатата история на острова.На островът може да се посети и фарът, който бил изграден от френска компания през 1889 г. на 40 метра над морското равнище и при добро време светлината му се виждала от 10 мили.Връщане в Бургас.Отпътуване за Слънчев бряг.Свободно време за плаж. Вечеря.Нощувка.                                                     

3 ден Закуска.Свободно време за плаж. Отпътуване за Поморие. Посещение на Музея на солта, част от 100-те национални обекта и манастирът Свети Георги, който е най-голям по нашето Черноморие, където се намира изворът с лековитата вода. Свободно време. Отпътуване за Стрелча.

 Цена-195 лв. на човек

Цената включва:

 • транспорт с лицензиран автобус
 • 2 нощувки със закуски и вечери в хотел в Слънчев бряг на 100 м. от плажа
 • професионално екскурзоводско обслужване
 • медицинска застраховка за лица до 69.99 г.
 • посещение на всички обекти по програма

Цената не включва:

 • доплащане за застраховка „Помощ при пътуване в чужбина” с лимит 5000 € за лица 70-84.99 г. – 6.00 лв.; лица 85 и повече години не се застраховат;
 • доплащане за единична стая – срещу допълнително запитване
 • входни такси на посещаваните обекти

Условия за резервация:

 • Лична карта или паспорт
 • Аванс в размер на 50% от общата сума
 • Пълно плащане до 15 дни преди датата на отпътуване

Срокове за анулации и неустойки:

 • От деня, следващ деня на записването до 5-тия ден преди датата на заминаване – 20 % от общата стойност на туристическата услуга
 • От 5-тия ден до 1-вия ден преди датата на заминаване – 100% от общата стойност на туристическата услуга;

Необходими документи и условия на пътуване: валидна лична карта за български граждани. Няма паспортни, визови, медицински и здравни изисквания, свързани с пътуването.

Забележка:

Туроператорът НЕ носи отговорност при промяна на музейните такси работното време на музеите и програмата на фестивала. Възможно е да настъпят промени.

Туроператорът си запазва правото на промени в последователността на изпълнение на програмата по независещи от него причини и не носи отговорност за туристи, недопуснати от съответните власти.

Разгледай повече