Магията на Северозападна България

ПАЗАРДЖИК – ВРАЦА – ПЕЩЕРА ЛЕДЕНИКА- ЧИПРОВЦИ – БЕЛОГРАДЧИК – ВИДИН – МАГУРАТА – ПЕЩЕРА ВЕНЕЦА- БЕРКОВИЦА – КЛИСУРСКИ МАНАСТИР- ПАЗАРДЖИК

18 -20 юни 2021

17-19 септември 2021

3 дни/2 нощувки

Първи ден Отпътуване в  5.00 ч. от спирката до новата Била (старата автогара) по маршрут Пазарджик – Манастир Седемте престола. Пътят преминава през Искърски пролом, който съчетава живописни природни гледки към Лъкатнишките скали, природен феномен Ритлите и множество пещери. Посещение на манастира Седемте престола, който е част от 100-те национални обекта. Манастирът е основан през ХІ в. и през вековете на своето съществуване е бил културно и просветно средище. Тук е пребивавал Софроний Врачански – български духовник и народен будител. Отпътуване за Враца и посещение на Историческия музей – един от най-големите в България с богата археологическа експозиция и съкровища от времето на траките. В него има специална зала, посветена на Христо Ботев. Отпътуване към Развлекателен парк „Леденика”, където се намира и една от най-красивите пещери в България – Леденика. Пътят до нея преминава през прохода Вратцата, криволичи покрай скалите и горските масиви на Врачанския балкан и достига до самия вход на пещерата, който се намира на 830 м надморска височина. Леденика има едни от най-красивите зали и формирования — „Езерото на желанията”, „Проходът на грешниците” и др. Тук се намира и най-атрактивната пещерна зала на Балканите — „Концертната зала”, която притежава невероятна акустика. Отпътуване за Чипровски манастир – един от най-старите манастири, основан скоро след приемането на християнството за официална религия в България. Отпътуване за Чипровци. Посещение на музея на килима в Чипровци, където е събрана и богата сбирка за историята и бита на хората от този малък, но пълен с история град. Отпътуване за Белоградчик и настаняване в хотел. Свободно време. Нощувка.

Втори ден Отпътуване за град Видин. Посещение на Бабини Видини кули. От крепостта се открива чудесна гледка към Дунав мост-2. Разходка в крайдунавския парк на град Видин и разглеждане на емблематичните сгради за града – Конака, Кръстатата казарма. Отпътуване за пещера Магурата – една от старите по нашите земи там са намерени праисторически рисунки на пещерни хора. Пещерата се използва и за производството на шампанизирано вино, което отлежава при естествени условия, сходни с тези, използвани при производството на френско шампанско. Връщане в Белоградчик и посещение на Белоградчишките скали. Уникалният природен феномен е скален комплекс с дължина около 30 км и ширина 6-7 км., извайван от природата в продължение на повече от 200 млн. години. Скалите са разнообразни по форма и големина скални творби, издигащи се на повече от 100 м височина. Свободно време. Нощувка.

Трети ден По желание и срещу допълнително заплащане: Полет с балон над Белоградчишки скали – рано сутринта (около 7ч.) и при подходящи метеорологични условия. По време на полета се наблюдават природни забележителности, които спират дъха, разпалват въображението и ни карат да ги съзерцаваме до захлас! Такива са Белоградчишките скали. Можете да направите изживяването по-различно, като ги погледнете от въздуха! Отпътуване за пещера Венеца, която е една от най-красивите в България. Посещава се със специална екипировка, подсигурена на място. Отпътуване за Берковица. Градът е разположен в полите на Западна Стара планина. Посещение на къща-музей Иван Вазов, етнографски музей, Часовниковата кула-символ на града. Следва посещение на Клисурския манастир – четвърти по големина в България. Той е действащ женски манастир, построен в живописна местност в подножието на връх Ком. Отпътуване за Пазарджик.

Цена на човек в двойна/тройна стая Цена на човек в единична стая
140 лв 190 лв

Цената включва:

 • Транспорт с комфортен автобус
 • 2 нощувки в хотел 2*
 • Медицинска застраховка
 • Водач от агенцията

Цената не включва:

 • Входни такси за посещаваните обекти
 • Изхранвания извън посочените
 • Разходи от личен характер

Доплащания:

 • Полет с балон над Белоградчишки скали
  • 60лв.на човек с времетраене около 15мин.и на цена от
  • 300лв. на човек с времетраене около 1 час
 • Доплащане за медицинска застраховка: Лица над 64 год. – 2 лева.

Условия за резервация:

 • депозит 30% от пакетната цена
 • доплащане – до 15 дни преди отпътуване

Минимален брой туристи за осъществяване на екскурзията: 40 туристи
Срок за уведомление при недостиг на минималния брой туристи: 5 дни преди началната дата.

При неспазване на часовете за посещение и отпътуване от туристите, фирмата не носи отговорност !

Разгледай повече