Приказните Крушунските водопади и Ловеч – Уникална програма!

Троян – Ловеч – Къкринско ханче – Деветашка пещера – Крушунски водопади – Троянски манастир

27-28 април 2024, 01-02 юни 2024, 06-07 юли 2024,

17-18 август 2024, 28-29 септември 2024

*С отпътуване от Пазарджик, Говедаре, Стамболийски и Пловдив*

*От всеки един друг местен регион при 10 човека срещу минимално допълнително заплащане*

ПРОМО ЦЕНА -155 лв.

2 дни/ 1 нощувка

Първи ден  Отпътуване от Пазарджик в 6.00 ч. от спирката до Новата Била (Старата автогара). Кратка почивка на Беклеме. Отпътуване за град Троян, разположен живописно на двата бряга на река Осъм. Разходка в центъра на града и посещение на неговите забележителности – Музеят на народните художествени занаяти и приложните изкуства. Най-старите експонати са от X-IX век пр.н.е. – предмети от тракийски могилен некропол. В музея се съхранява и уникален макет на троянската занаятчийска чаршия от XIX век; автентична грънчарска и бъкличарска работилница от същото време. В града се намира и църквата Света Параскева с уникален дърворезбен иконостас, изработен от Дебърската школа. Архитектурен комплекс „Нунки” впечатлява с реставрираните си къщи в типичен за района възрожденски стил. Отпътуване за Къкринско ханче-мястото, където е заловен Апостола на свободата през месец декември 1872 г. Отпътуване за Ловеч – градът, който е бил център на революционната дейност на Васил Левски. Посещение на музея на Левски, където се намира неговата восъчна статуя и богата сбирка от лични вещи на великия българин. Настаняване в хотел в близост до старинния квартал Вароша. Свободно време за разглеждане на забележителностите на града: закрития мост на Кольо Фичето, крепостта над Вароша, където се намира най-високият паметник на Левски,  зоопаркът, алеята на космонавтите, музея на банята. По желание  вечеря в механа в старинния квартал. Нощувка.

Втори ден Закуска. Отпътуване за Деветашката пещера-природен феномен със своите седем отвора и 60м. височина. Посещение на Крушунските водопади-най-голямата водна каскада в България с много прагове и басейнчета. Те са разположени в  местността “Маарата”-изключително карстова област, в източния край на Деветашкото плато. Изумрудено синия цвят на водата, която минава през тях от река Маара, се дължи на варовиковите отлагания в скалите, а живописната обстановка се допълва от буйната растителност наоколо, както и от обрасналите в мъх скали. Отпътуване за Троянски манастир – третият по големина манастир в България, известен с чудотворната икона Богородица Троеручица, музеят на Левски. В близост до него се намира изложбата на художествените занаяти Орешак, където са представени изделията на прочутата Троянска керамична и дърворезбарска школа, както и прочутата троянска сливова ракия. Отпътуване за Пазарджик с кратък престой  в Сопот.

Цена на човек в двойна стаяЦена на човек в единична стая
155 лв185 лв
  • Транспорт с комфортен автобус
  • 1 Нощувка със закуска
  • Медицинска застраховка
  • Водач от агенцията

Цената не включва:

  • Входни такси за посещаваните обекти
  • Изхранвания извън посочените
  • Разходи от личен характер

Условия за резервация:

  • депозит 30% от пакетната цена
  • доплащане – до 15 дни преди отпътуване

Минимален брой туристи за осъществяване на екскурзията: 40 туристи
Срок за уведомление при недостиг на минималния брой туристи: 10 дни преди началната дата.

Допълнителна информация:

Препоръчително е всички туристи да са с подходящи туристически обувки за разходката по екопътеките на Крушунските водопади.

Разгледай повече