Въженият мост край село Лисиците, Кърджали и Дяволския мост

Пазарджик –  въженият мост край село Лисицитеманастир Йоан Предтеча в Кърджали Орлови скали-Ардино-Дяволският мост-Смолян-Роженска обсерватория-Пазарджик

23-24 март 2024 – Старт на резервациите!
17-18 август 2024, 19-20 октомври 2024
2 дни/ 1 нощувка
 ЦЕНА: 155лв. на човек

ПЪРВИ ДЕН Отпътуване от Пазарджик в 6.00ч. Пристигане в района на село Широко поле и разходка до село Лисиците, където се намира най-дългият въжен мост в България над язовир Студен кладенец. Пешеходният преход е около 40 мин. в посока и за това са необходими подходящи туристически обувки. На самата пътека, която минава до ж.п. линия, има изградена панорамна плащадка, от която се наблюдава великолепието на Източните Родопи. Преминавайки по въжения мост с дължина 260 м., се стига до село Лисиците със старинните къщи и тучни ливади около него. Връщане в Кърджали, където се посещава Средновековния манастир Свети Йоан Предтеча. Историческите сведения и запазените останки от градежи дават основание да се твърди, че той се е превърнал още в края на IX и началото на X век в епископско, а по-късно и в митрополитско средище. Отпътуване за Орлови скали. Този паметник на древно тракийската култура е уникален за нашата страна. На недостъпно място в скалите са издълбани от човешката ръка повече от 100 скални ниши. Култовият комплекс датира от VI-IV век пр. Хр. и се е използвал за ритуали и погребения. Настаняване в хотел в Ардино или комплекс Бели брези с най-голямата брезова гора в България. Нощувка.

ВТОРИ ДЕН Закуска. Разходка до Дяволския мост. Мостът е построен в началото на 16 век по заповед и желание на султан Селим I като част от път свързващ Горнотракийската низина с Беломорска Тракия и Егейско море.
Дяволският мост (Шейтан кюприя) е мост на река Арда, намиращ се в живописен пролом. Легендите за дяволския мост са свързани, разбира се с неговото име и въпроса от къде произлиза то. Съвсем наскоро, след размисли и фотографските опити на един български журналист се разкрива тайната на Дяволския образ. Ликът му се вижда точно под главния свод. Там се намира скала, която заедно с отражението си образува ликът на Дявола.
Отпътуване за град Смолян с кратък престой в центъра на града в близост до най-големия храм в Родопите Свети Висарион Смолянски и Планетариума на града. Свободно време. Отпътуване за Роженска обсерватория, втора по големина в Югоизточна Европа. От панорамната и площадка се разкрива чудна гледка към красивите Родопи. Отпътуване за Бачковски манастир. Кратък престой във втория по големина манастир в България. Отпътуване за Пазарджик.

Цената включва:

  • Транспорт с комфортен автобус
  • 1 нощувка със закуска
  • Медицинска застраховка
  • Екскурзоводско обслужване от агенцията

Цената не включва:

  • Входни такси за посещаваните обекти
  • Изхранвания извън посочените
  • Разходи от личен характер

Разгледай повече