Коледен град в Драма

Пазарджик-пещера Алистрати-Драма-Кавала-Пазарджик

21 и 22 декември 2019
2 дни/1 нощувка
Цена: 95 лв на човек

Първи ден Отпътуване от Пазарджик в 7.30 ч. от спирката до новата Била ( старата автогара) по маршрут Пазарджик- ГКПП Илинден. Пристигане в град Драма. Драма е оживен град с дълга и богата история. Построен е буквално върху вода. Бистрите извори на река Агиа Варвара образуват невероятен парк в сърцето на Драма, който е един от 60-те най-добри природни паркове в Европа. Всяка година, от 2004 насам, за Коледа в град Драма се издига град в града – Онируполи или град на сънищата. Малки кокетни къщички, които напомнят домовете на любимите приказни герои, се подреждат една до друга и грейват в разноцветни коледни гирлянди и вълшебни светлини. Самият Дядо Коледа посреща посетителите с приветлива усмивка и много обещания, а след това. След това се подреждат чудесата! Къщичка след къщичка, едно интересно място след друго, една приказна идея след друга. Толкова много избор и толкова много коледно настроение едва ли е възможно да кипи по уличките на друго градче. Шоу, музика, танци, песни, театрални постановки, изложби, изненади за децата, различни интерактивни дейности. Изборът е огромен, стига да сте готови да се впуснете в приключението Коледа в Онируполи. Свободно време за разглеждане на Коледното градче около 3 часа. Отпътуване за град Кавала. Отпътуване за град Кавала, разположен в красив залив на Егейско море. Туристическа програма включва: пристанището, разходка в стария град до къщата на Мохамед Али паша /смятан за основател на съвременен Египет/, Имарета, построен от него, който се смята за най-голямата ислямска постройка в Европа. В момента тази постройка е превърната в луксозен хотел. Други забележителности са църквата „Св. Николай Чудотворец“, църквата „Св. Богородица”, паметника на Мохамед Али, Акведуктът Камарес – колосална конструкция, едно от многото дела на Сюлейман Великолепни. Конструкцията се състои от 60 арки. Разглежда се и крепостта на града (вход 3 евро), разположена на скалист нос на брега на Бяло море. Крепостта е имала 7 порти, като тази, която водела на север се е наричала Стамбул-капия. Настаняване в хотел. Нощувка.

Втори ден Закуска. Отпътуване за пещера Алистрати. Пристигане в района на пещера Алистрати, която е една от най-красивите пещери в Гърция. Посещение с беседа на български език/ вход-6 евро/. Отпътуване за Пазарджик.

Цената включва:

  • Транспорт с туристически автобус
  • 1 нощувка със закуска в хотел 2* в Кавала
  • Медицинска застраховка
  • Екскурзоводско обслужване
  • Водач от агенцията

Цената не включва:

  • Входни такси и разходи от личен характер

Доплащания:

  • Доплащане за медицинска застраховка: Лица над 68 год. – 2 лева.

Условия за резервация:

  • депозит 30% от пакетната цена
  • доплащане – до 15 дни преди отпътуване

Необходими документи: валидна лична карта или задграничен паспорт за деца до 18 год., пътуващи сами или с един родител, нотариално заверена декларация от не пътуващия/те родител/и, че разрешават на детето си да напуска границите на Република България. Няма визови, медицински и санитарни изисквания за посещаваната страна

Минимален брой туристи за осъществяване на екскурзията: 40 туристи
Срок за уведомление при недостиг на минималния брой туристи: 5 дни преди началната дата.

Всеки турист е длъжен да си носи мобилен телефон с включен роуминг !!!

При неспазване на часовете за посещение и отпътуване от туристите, фирмата не носи отговорност !!!

Разгледай повече