КАРНАВАЛЪТ ВЪВ ВЕНЕЦИЯ – 1 МЯСТО!

ПОТВЪРДЕНА ДАТА: 10-14.02.2024 г. 1 МЯСТО!

Промо цена от 475 лв. на човек до 10.01.2024 г.

РЕДОВНА ЦЕНА: 495 лв.

5 дни/ 2 нощувки

Свиленград – Любимец – Харманли – Хасково – Димитровград – Пловдив -Пазарджик – София – Любляна – Венеция – Верона – Падуа – Венеция

Първи ден: Отпътуване от гр. Свиленград (м-н Жанет) в 18:10ч., гр. Любимец (сп. Мангъра) в 18:25ч., гр. Харманли (х. Хеброс) в 18:45ч., гр. Хасково (магазин Лидъл, Ритейл Парк) в 19:00ч., гр. Димитровград (Новата автогара) в 19:15ч., гр. Пловдив (х. Санкт Петербург) в 20:00ч., гр. Пазарджик(магазин Била, старата автогара) в 20:30 ч., София (пл. Руски паметник) в 22.00 ч. по маршрут София – Белград – Загреб – Любляна – Венеция. Нощен преход.

Втори ден: Кратка спирка за кафе в Любляна – столицата на Словения. Любляна е град с душа и неописуем чар. Съществуват много легенди, свързани с нея, като на една от тях се дължи дори и символът на града – драконът на Любляна. Той може да бъде видян на доста места, а най-емблематичен от тях е известният Троен мост. Следобед настаняване в хотел в района на Венеция. Свободно време. Нощувка.        

Трети ден: Закуска. По желание и срещу допълнително заплащане екскурзия на български език до Верона и Падуа. Днес имате прекрасната възможност да се заредите с още емоции в „Града на любовта” – Верона. Туристическата програма ще Ви потопи назад във времето през ХVI в. чрез шекспировата трагедия „Ромео и Жулиета”,  разказваща за любовта на двама млади, чиято смърт накрая довежда до помиряването на техните враждуващи семейства. Не пропускайте снимка със статуята на Жулиета, дамите задължително да се изкачат на балкона, от който започва любовната история, а всички останали могат да оставят своето послание на стената на желанията. Ще Ви покажем още: Арена ди Верона – най-големият оперен театър на открито в Европа; къщата на Жулиета, от рода Капулети; гробницата на Жулиета. Пиаца дел Синьори: в центъра на площада се намира статуята на Данте Алигери, живял в изгнаничество във Верона в продължение на 13 години. Пиаца дел Ербефорумът на някогашния римски град, който и днес си остава своеобразното сърце на града, около площада са разположени Търговският дом /1301 г/, градската управа – Ратуша, 83-метровата кула Ламберти /1172 г./, наричана още Кулата с камбаните, както и готическият фонтан на Веронската Мадона от 1368 г. Замъка Кастелвекио, построен от рода Скалиджери, който управлява Верона през Средните векове. Днес замъкът функционира като музей, в който се помещава най-голямата художествена сбирка във Верона. Най-известните произведения са на Пизанело, Кривели, Мантеня, Веронезе и две платна с Богородица на Джовани Белини. Отпътуване за Падуа: заобиколен отвсякъде от р. Брента, този град някога бил почти остров. Градът е известен като седалище на един от най-старите университети в Европа, основан през 1222 г. Това е първият университет в Европа отворил врати за евреите, които изучавали тук предимно медицина. Може да се види отвън параклисът „Скровени“, построен като частна капела на сем. Скровени и изрисуван от Джото (достъпът до параклиса е ограничен); Базиликата „Св. Антоний“ – една от най-посещаваните поклoнически църкви в света, посветена на францисканския монах Антоний, канонизиран за светец само година след смъртта си, най-вече заради въздействащите му проповеди срещу лихварството;  бронзовата статуя на Еразмо Гатамелата, издигната в чест на венецианския генерал Еразмо да Нарни от великия скулптoр Донатело; Прато дела Вале: най-големият площад от 18 век в Европа с площ от 90 000 кв.м. Площадът по-скоро прилича на парк, в превод името му означава „поляна в долината”; Ботаническата градина, създадена със заповед на Венецианското правителство през 1540 г., една от първите в Европа. Свободно време. Връщане в хотела. Нощувка.         

Четвърти ден: Закуска. Отпътуване за Венеция с корабче от морската гара Пунта Сабионе. Днес ще Ви покажем Венеция – един град на велики умове, таланти, събития, престъпления и открития, победи и поражения. В този ден имате възможността да се полюбувате на прелестната Венеция, която се готви за своя Карнавал. Потопете се в атмосферата на световно известните венециански маски и костюми. Ще бъдете част от една световна сцена на улични художници, маскирани артисти и традиционни танцьори. В този ден ще станете свидетели на спектакъла „Полетът на сокола” или „Полета на лъва“ – едни от най-впечатляващите събития, с които традиционно се открива Карнавала. Събитието ще ви върне в Средновековието, когато неизвестен гост на Венеция лети по въже от камбанарията на Сан Марко до центъра на площада и отдава почит на Дожа. Вашата приказка във Венеция ще започне на площад „Сан Марко”, приличащ на огромна мраморна зала, „най-красивият в света”, както казва Наполеон за него. Тук можете да видите всичко най-важно във Венеция: величествена църква, готика, ренесанс, барок, старото и новото седалище на градската управа, Часовниковата кула, Кампаниле, Базиликата “Сан Марко” – символ на венецианското богатство и могъщество с пищната си архитектура, позлатени византийски мозайки и статуи; Моста на въздишките; Канале Гранде – най-големият воден булевард във Венеция, около който са разположени над 200 представителни дворци на богати венециански фамилии. Над Канале Гранде минават три моста, най-популярен сред които е мостът Риалто; Двореца на Дожите – в миналото седалище на венецианското правителство, а днес музей с богата колекция от платна на известни майстори: Веронезе, Тициан, Тинторето и др. По-късно ще имате възможност да видите състезанието за най-красивите карнавални костюми – отбрана селекция от най-приказните премени и маски от целия период на Карнавала. Ще станете свидетели на един спектакъл феерия от цветове, дипли и дантели – естествената кулминация за едно от най-известните събития в света. Следобед, богати на спомени и впечатления, ще отпътуваме обратно към България.             

Пети ден: Връщане в България след обяд.     

Цена: 495 лв.

Цената включва:

 • Транспорт с туристически автобус
 • Пътни такси
 • 2 нощувки със закуски в хотел 3* в района на Венеция
 • Медицинска застраховка
 • Водач

Цената не включва:

 • Корабче от и до Венеция – 30 евро (включва трансфер до морска гара Пунта Сабиони, корабче и такса за влизане във Венеция)
 • Екскурзия до Верона и Падуа – 30 евро (включва транспорт, туристическо обаслужване на български език и такси за влизане в градовете – осъществява се при минимум 25 туристи)
 • Входни такси за музеи и мероприятия по програмата
 • Доплащане за единична стая – 30 евро за нощувка
 • Възможност за избор на седалка (необходимо е да направите предварително запитване в офисите на фирмата)
 • Застраховка ОТМЯНА НА ПЪТУВАНЕ

Ориентировъчни входни такси на туристическите обекти по програмата:

 • ВЕНЕЦИЯ:
  • Разходка с лодка по Канале Гранде: 20евро
  • Комбиниран билет за Двореца на дожите, Музея Корер, Националния археологическия музей и Сансовиновата библиотека във Венеция: 30евро възрастен; аудиогайд: 5 евро
  • Базиликата “Сан Марко”: вход 3 евро
  • Музея на базиликата “Сан Марко”: вход 7 евро
  • Златния олтар в базиликата “Сан Марко”: 5 евро
  • Съкровищницата в базиликата “Сан Марко”: 5 евро
  • Камбанарията на базиликата “Сан Марко”: 10 евро
 • ПАДУА:
  • Базиликата „Сан Антонио“ – вход свободен
 • ВЕРОНА:
  • Арена ди Верона – 10 EUR
  • Къщата на Жулиета – 6 EUR

  * Входните такси са с ориентировъчен характер и Туроператорът не носи отговорност за настъпили промени в деня на посещенията    

ДатаВъзрастен в двойна/тройна стая
08.02.2024 – 12.02.2024475 лв.
10.02.2024 – 14.02.2024475 лв.

Разгледай повече