Суковски манастир, Пирот,нощувка в Ниш и балкански купон с жива музика

11 и 12 февруари 2023, 3 и 4 март 2023

1 ден Отпътуване в 4.00 ч. от спирката до новата Била ( старата автогара). Преминаване през ГКПП Калотина. Пристигане в района Димитровград (Цариброд) и посещение на Суковския манастир. Отпътуване за  град Пирот. Разходка в центъра на града: посещава се евтиният пиротски пазар и старата крепост Калето. Първото споменаване на Пирот е от 2 век, когато на мястото на днешния град е изградена римската станция Turres или Mutatio Turres. През IX век районът е включен в състава на българската държава и споделя нейната съдба до падането ѝ под византийско и османско владичество. По време на Възраждането градът е един от центровете на българската църковно-просветна борба. Отпътуване за град Ниш. Настанявяне в хотел. Вечеря с жива музика (срещу допълнително заплащане), храна и напитки неограничено количество. Нощувка.

2 ден  Закуска. Разглеждане на град Ниш – древният Наисус, където през 272 г. в семейството на военачалника Констанций Хлорус и дъщерята на ханджия, Юлия Флавия Хелена, се ражда първият християнски римски император – Константин Велики. Пешеходна разходка в Ниш, по време на която ще имате възможност да видите: „Челе кула”, построена на хълма Чегар, където войвода Стефан Зинделич и неговите четници на 19 май 1809 г. са разгромени от многочислената турска армия, ул. “Казанджийска”, запазила своя облик и очарование от 18 век със своите магазини и работилници, Площада на Освобождението, в центъра на който е паметникът на освободителите на града, издигнат през 1936 г., сградата на кметството, турската крепост от 18 век, на мястото на която се е намирало първото римско укрепление под името Наисус, а днес са запазени оръжейницата, превърната в галерия, една джамия, превърната също в галерия и няколко турски работилници, действащи в момента като кафенета и сувенирни магазини. Свободно време в централната част на града и възможност за обяд. Отпътуване за България.

ПРОМО ЦЕНА – 135 лв.

Цената включва:

-Транспорт с туристически автобус

-1 нощувки със закуска в хотел  в Ниш

-Пешеходна разходка в Ниш

-Застраховка „Помощ при пътуване в чужбина“ с асистанс и лимит на отговорност 5000 EUR .

-Екскурзоводско обслужване

Цената не включва:

– Вечеря със сръбска музика и неограничено количество храна и напитки -25 евро

–  Входни такси за музеи и обекти, посещавани по желание, и градски транспорт

Допълнителните услуги и мероприятия по програмата, е необходимо да се заявят в офиса.

Валутен курс: 1 евро = 118 сръбски динара

Часово време: България 12 ч.; Сърбия 11 ч.

Важна информация:

  • Екскурзията се провежда при минимум 40 записани туристи
  • Необходими документи: валиден задграничен паспорт или лична карта, за деца под 18 години , пътуващи без родители, се изисква декларация или пълномощно – нотариално заверено от родителите

Разгледай повече