Фестивал на Лавандулата – Ексклузивна оферта!

Пазарджик – Чирпан – манастир Свети Атанасий – Пазарджик

Дата: 22.06.2024 г. ПОСЛЕНИ МЕСТА!

Промоционална цена за резервации до 15.05.2024 г. – 45 лв.

Редовна цена – 50 лв.

Международният фестивал на лавандулата в община Чирпан е празник на изкуствата и креативността, на храната и виното, на семейството и общността – той е празник на ЖИВОТА!

Целта на фестивала е да се отпразнува заслужената позиция на България като световен лидер в производството на лавандулово масло.

 Отпътуване от Пазарджик в 7.00ч. (спирката до новата Била (старата автогара), 07.15 ч. – Стамболийски (разклона), 07.30 ч. – Пловдив (ОМВ – х-л ,,Санкт Петербург“), от всеки един друг местен регион при минимум 8 човека срещу допълнително заплащане. Пристигане в град Чирпан – родния град на големия наш поет Пейо Яворов. Градът е известен с бурното си революционно минало и с богатите културни традиции. Туристическата ни програма започва с Международния фестивал на лавандулата в с. Средно градище и Чирпан, включваща:

 • Лавандулов базар на занаятите, фермерите и изкуствата. Кулинарна алея.
 • Винена дегустация и посещение на винарна и дестилерия
 • Фолклорен концерт
 • Концерт – спектакъл на международни гости
 • Представяне на книга на Иво Сиромахов
 • Концерт на Миро
 • Lavender summer party – DJ set by Mascota

Разходка в центъра /по желание/ с възможност за посещение на родната къща на Пейо Яворов – обявена за музей на 31 октомври 1954 г. по случай 40-годишнината от смъртта му. Експозицията на музея в Чирпан представя оригиналната битова подредба на кухнята, гостната и т.нар. „Пейова“ стая. Гостната е запазена във вида, в който семейство Яворови я е подредило, готвейки се да посрещне поета и съпругата му Лора през септември 1913г. През 1973 г. към музея е открита експозиционна зала. В нея са показани снимки и вещи, представящи живота и творчеството на Яворов – от стария Чирпан, ученическите му години в Пловдив, работата на поета като телеграфист в различни градове из България, участието му в културния кръг „Мисъл“. На 13 юли 2006 г. къщата музей „Пейо Яворов“ е включена в списъка на Стоте национални туристически обекта. Ще посетим и Художествената галерия „Никола Манев”, Палеонтологичния музей ,,Гема-Свят“ и Историческия музей. Отпътуване за манастира Свети Атанасий. Според научна експедиция проведена през 2004г. в околностите на с. Златна Ливада, Чирпанският манастир „Свети Атанасий“ е може би най-стария действащ манастир в Европа. Светата обител е основана от самия Александрийски патриарх Атанасий през 344г. По това време той посещава днешните български земи във връзка с провеждането на църковен събор в Сердика. Понастоящем Чирпанският девически манастир е действащ. Комплексът включва църква (възстановена в 1961г.), пещера-постница и аязмо с лековита вода в манастирския двор под нея. Скривалището на Васил Левски е сред монашеските килии. Вярващите считат, че водата от аязмото лекува кожни заболявания, подобрява зрението, действа очистително на вътрешните органи и влияе добре при туморни заболявания. За пещерата също се вярва, че има лечебен ефект. Около 17:00 часа отпътуване за Пазарджик.

Цената включва:

 • Транспорт с комфортен автобус
 • Медицинска застраховка за лица до 69.99 г.
 • Професионално екскурзоводско обслужване

Цената не включва:

 • Входни такси за посещаваните обекти
 • Изхранвания извън посочените
 • Медицинска застраховка за лица на 69.99 г. – 6 лв.
 • Разходи от личен характер

ПОЛЕЗНА ИНФОРМАЦИЯ

Минимален брой туристи за осъществяване на екскурзията: 30 туриста

Крайният срок за уведомяване при недостигнат минимален брой туристи: 5 дни преди датата на заминаване

Начин на плащане: 100% при записване

Срокове за анулации и неустойки:

 • От деня, следващ деня на записването до 5-тия ден преди датата на заминаване – 20 % от общата стойност на туристическата услуга
 • От 5-тия ден до 1-вия ден преди датата на заминаване – 100% от общата стойност на туристическата услуга;

Необходими документи и условия на пътуване: валидна лична карта за български граждани. Няма паспортни, визови, медицински и здравни изисквания, свързани с пътуването.

Забележка:

Туроператорът НЕ носи отговорност при промяна на музейните такси работното време на музеите и програмата на фестивала. Възможно е да настъпят промени.

Туроператорът си запазва правото на промени в последователността на изпълнение на програмата по независещи от него причини и не носи отговорност за туристи, недопуснати от съответните власти.

Разгледай повече