Купон по сръбски в Етно Срна и още много… – Ново!

24-25.02.2024 – СТАРТ НА РЕЗЕРВАЦИИТЕ!

16-17.11.2024 г. – фестивал на сушеницата

От Пазарджик, Ихтиман , Вакарел, София и от ВСЕКИ ДРУГ РЕГИОН при минимум 7 човека срещу допълнително заплащане.

Пазарджик-София-Ниш-Етно Срна-Пирот-Пазарджик

1 ден Отпътуване в 7.00 ч. от спирката до новата Била ( старата автогара) София в 08.30 ч. /паркинга до магазин Метро, кв.Божурище/. Преминаване през ГКПП Калотина. Пристигане в град Ниш – древният Наисус, където през 272 г. в семейството на военачалника Констанций Хлорус и дъщерята на ханджия, Юлия Флавия Хелена, се ражда първият християнски римски император – Константин Велики. Пешеходна разходка в Ниш, която започва с Нишка крепост. Тя е постоена през 18 век и е една от най-добре запазените крепости от Османско време. Там се е намирало първото римско укрепление под името Наисус, а днес са запазени оръжейницата, превърната в галерия, една джамия, превърната също в галерия и няколко работилници, действащи в момента като кафенета и сувенирни магазинии. Нишка крепост е под егидата на Юнеско. Преминавайки по моста над река Нишава, разходката продължава към Площада на Освобождението, в центъра на който е паметникът на освободителите на града, издигнат през 1936 г., възрожденската  улица “Казанджийска”, запазила своя облик и очарование от 18 век със своите магазини и кафенета. Свободно време в централната част на града и възможност за обяд.  Отпътуване за етно село Срна. Настаняване след 14:00 ч. Свободно време. Вечеря с жива музика И КУПОН НА МАКС (срещу допълнително заплащане), храна и напитки неограничено количество. Нощувка.

2 ден  Закуска. Отпътуване за  град Пирот. Разходка в центъра на града: посещава се евтиният Пиротски пазар и старата крепост Калето. Първото споменаване на Пирот е от 2 век, когато на мястото на днешния град е изградена римската станция Turres или Mutatio Turres. През IX век районът е включен в състава на българската държава и споделя нейната съдба до падането ѝ под византийско и османско владичество. По време на Възраждането градът е един от центровете на българската църковно-просветна борба. Отпътуване за Суковския манастир, който е съществувал през Средновековието, когато Западните покрайнини са пределите на Българската държава. Легендата гласи, че в днешния си вид, главната манастирска църква Успение Богородично, е издигната от Сали бей от Пирот върху основите на стара църква в знак на благодарност за оздравяването на сина му Емин. Най-забележителна е фреската на Св. Богоридица – Утешителка, изобразена с ангелски крила. Източната стена на входа на храма е изписана със забележителната голяма сцена „Битката между доброто и злото.“Заедно с обичайните канонични образи присъства лика на дявола, а св. Христофор е изобразен с кучешка глава. Важен духовен център, възобновен наскоро от монашеско братство в духа на атонските традиции, комплексът е прочут в цяла Сърбия с произвеждания тук тамян, както и със сирене, ликьори, ракии и различни традиционни продукти. Отпътуване за България. Пристигане около 20:00 часа вечерта.

ПРОМО ЦЕНА – 155лв.

Цената включва:

-Транспорт с туристически автобус

-1 нощувка със закуска в хотел 3* в етно село Срна;

-Пешеходна разходка в Ниш

-Застраховка „Помощ при пътуване в чужбина“ с асистанс и лимит на отговорност 5000 EUR .

-Екскурзоводско обслужване

Цената не включва:

– Вечеря със сръбска музика и неограничено количество храна и напитки -35 евро

–  Входни такси за музеи и обекти, посещавани по желание, и градски транспорт

Допълнителните услуги и мероприятия по програмата, е необходимо да се заявят в офиса.

Валутен курс: 1 евро = 118 сръбски динара

Часово време: България 12 ч.; Сърбия 11 ч.

Важна информация:

  • Екскурзията се провежда при минимум 40 записани туристи
  • Необходими документи: валиден задграничен паспорт или лична карта, за деца под 18 години , пътуващи без родители, се изисква декларация или пълномощно – нотариално заверено от родителите

Разгледай повече