Приказка с шопинг и СПА в Ескишехир и Бурса

Пазарджик-Изник-Ескишехир-Бурса-Пазарджик

29.10-01.11.2023 г. – ПОТВЪРДЕНО!

30 ноември- 3 декември 2023 г.

*ОТ ПАЗАРДЖИК, СТАМБОЛИЙСКИ, ПЛОВДИВ, СТАРА ЗАГОРА, ХАСКОВО ДИМИТРОВГРАД, ХАРМАНЛИ, СВИЛЕНГРАД*

*ОТ ВСЕКИ ДРУГ МЕСТЕН РЕГИОН СРЕЩУ ДОПЪЛНИТЕЛНО ЗАПЛАЩАНЕ*

3 нощувки/4 дни

1 ден Отпътуване в 01:30ч. от Пазарджик; 1:45 от Стамболийски; 02:00ч. от Пловдив за Ескишехир. Пристигане в Изник, разположен на брега на едноименното езеро и по-известен със старото си име Никея. Тук се провежда Първият вселенски събор през 325 г., а след превземането на Константинопол от латинците през 1204 г., градът става столица на Никейската империя. Крепостните стени, които са с дължина от 4970 метра, в миналото са обхващали целия град. Свободно време. Отпътуване и пристигане в Ескишехир – известен още като „Турската Венеция“, родно място на Настрадин Ходжа, който е част от турския фолклор и култура. Днес е модерен и бурноразвиващ се град с четвъртия по големина университет в света, с почти 2 млн. студенти. Настаняване в хотел. Вечеря с жива музика(по желание срещу допълнително заплащане).Нощувка.

2 ден Закуска. Посещение на парка „Сазова“, който е създаден в околностите на града сред много зеленина и красиви езера. Там ще се върнем в детството в приказния замък, напомнящ за Дисниленд; ще се разходим в Азиатския Миниатюрк с 32 макета; ще се забавляваме в най-новият зоопарк „Ескишехир“ с 234 обитатели, построен през 2017 г. – на територията на зоопарка има Тропически изследователски център, Японска градина, Къща на папагалите. Музеят на Анадолските цивилизации ще ни запознае с всички научни постижения от древността до наши дни. Връщане в Ескишехир и разглеждане на забележителностите на града – етнографския комплекс „Одунпазаръ“ (без включена входна такса); Куршунлу джамия; Музея на восъчните фигури (без включена входна такса). Свободно време за разходка с гондола по изкуствено прокопаните канали на река Порсук, по подобие на Венеция (нощем мостовете над каналите греят в различни цветове). Нощувка.

3 ден Закуска. Освобождаване на хотела. Отпътуване за Бурса. Известен още като „Зелената Бурса“, градът е изпълнен с градини и паркове. Известен е като първата столица на Османската империя. Туристическата обиколка включва: Крепостните стени с Часовниковата кула и Гробницата на султан Орхан и Тамара, Зелената джамия , Зеленото тюрбе. Настаняване в хотел. Вечеря. Нощувка.

4 ден Закуска. Освобождаване на хотела. Разходката в централната търговска част на града започва с посещение на Джамията Улу, построена в селджукски стил, с изящен мимбер от орехово дърво и панели с впечатляваща калиграфия. Шадраванът (чешма за ритуално измиване) е разположен на необичано място – в самата джамия под покрив с 20 купола. Следва Козахан – пазарът на коприната, Капалъ чаршия. Свободно време за пазаруване. Посещение на търговски центрове в централната част на града. Отпътуване за България.

НЕУСТОИМА ЦЕНА-470 лв.

Цената включва:

-Транспорт с комфортен автобус  

-2 нощувки със закуски в хотел в Ескишехир

1 нощувка със закуска и вечеря в спа хотел в Бурса

-Медицинска застраховка, за лица до 69 г.

-Водач от туристическата агенция

-Посещение на древна Никея

Посещение на парка „Сазова“ в Ескишехир

-Разглеждане на забележителностите  на Ескишехир

-Туристическа обиколка на град Бурса

Цената не включва:

  • Входни такси на посещаваните обекти

-Приказният зямък-60 TL

-Зоопарк-70 TL

-Аквариум-70 TL

-Парк миниатюрк-20 TL

-Център за научни експерименти-60 TL

-Пиратският кораб- 20 TL

-Музеят на науките-60 TL

-Разходка с влакче в парка- 20 TL

-Вечеря с жива музика в Ескишехир

  • Медицинска застраховка на лица над 69 г.

Условия за резервация:

  • Валиден международен паспорт
  • Аванс в размер на 50% от общата сума
  • Пълно плащане до 15 дни преди датата на отпътуване

 Важна информация:

  • Екскурзията се провежда при минимум 40 записани туристи
  • Необходими документи: валиден задграничен паспорт, за деца под 18 години , пътуващи без родители ,се изисква декларация или пълномощно – нотариално заверено от родителите 
  • Допълнителните екскурзии се заявяват в офиса
  • Всеки турист е длъжен да се съобрази с изискванията на република Турция относно влизане в страната при условия на Ковид пандемията.

 Всеки турист е длъжен да си носи мобилен телефон с включен роуминг !!!

При неспазване на часовете за посещение и отпътуване от туристите, фирмата не носи отговорност !!!

Разгледай повече