Приказка с шопинг и СПА в Ескишехир и Бурса – ПОЧИВНИ ДНИ!

 29 февруари -3 март 2024 – ПОТВЪРДЕНА ДАТА!

31 октомври- 03 ноември 2024 – Почивни дни!

28 ноември-01 декември 2024

Пазарджик-Бурса-Ескишехир-Изник-Пазарджик

*ОТ ПАЗАРДЖИК, СТАМБОЛИЙСКИ, ПЛОВДИВ, СТАРА ЗАГОРА, ХАСКОВО ДИМИТРОВГРАД, ХАРМАНЛИ, СВИЛЕНГРАД*

*ОТ ВСЕКИ ДРУГ МЕСТЕН РЕГИОН СРЕЩУ ДОПЪЛНИТЕЛНО ЗАПЛАЩАНЕ*

4 дни/3 нощувки,3 закуски, 1 вечеря, комфортен транспорт и още много…

ПРОМО ЦЕНА-470 лв.

РЕДОВНА ЦЕНА-520 лв.

1 ден Отпътуване в 04:00 ч. от Пазарджик; 04:15 от Ортахан/бензиностанция – Петрол; 04:30 ч. от Пловдив към КПП Капитан Андреево/ОМВ х-л ,,Санкт Петербург“/. Пристгане в  Бурса, известен още като „Зелената Бурса“, градът е изпълнен с градини и паркове. Този град е първата столица на Османската империя. Туристическата обиколка включва: посещение на музей Панорма-внушителен обект, който пресъздава превземането на града от османлиите в началото на 14 век. Следва посещение на гробницата на султан Мурат и гроба на принцеса Кера-Тамара, разходка до най-старото дърво в града Ин кая, което се намира в планината Улудаг и е един от символите на града. Настаняване в хотел. Възможност за спа-удоволствия в турски хамам. Вечеря. Нощувка.

2 ден Закуска. Разходката в централната търговска част на града започва с посещение на Крепостните стени с Часовниковата кула, гробницата на основателя на Османската империя, посещение на Джамията Улу, построена в селджукски стил, с изящен мимбер от орехово дърво и панели с впечатляваща калиграфия. Шадраванът (чешма за ритуално измиване) е разположен на необичано място – в самата джамия под покрив с 20 купола. Следва Козахан – пазарът на коприната, Капалъ чаршия. Свободно време за пазаруване. Посещение на търговски центрове в централната част на града.  Отпътуване за Ескишехир– известен още като „Турската Венеция“, родно място на Настрадин Ходжа. Днес е модерен и бурноразвиващ се град с четвъртия по големина университет в света с почти 2 млн. студенти. Разглеждане на забележителностите на град Ескишехир – етнографския комплекс „Одунпазаръ“ (без включена входна такса); Куршунлу джамия; музея на восъчните фигури (без включена входна такса). Настаняване в хотел. Нощувка.

3 ден Закуска. Посещение на парка „Сазова“, който е създаден в околностите на града сред много зеленина и красиви езера. Там ще се върнем в детството в приказния замък, напомнящ за Дисниленд; ще се разходим в Азиатския Миниатюрк с 32 макета; ще се забавляваме в най-новият зоопарк „Ескишехир“ с 234 обитатели, построен през 2017 г. – на територията на зоопарка има Тропически изследователски център, Японска градина, Къща на папагалите. Музеят на Анадолските цивилизации ще ни запознае с всички научни постижения от древността до наши дни. Свободно време за разходка с гондола по изкуствено прокопаните канали на река Порсук, по подобие на Венеция (нощем мостовете над каналите греят в различни цветове). Свободно време. Възможност за организирана вечеря срещу допълнително заплащане. Нощувка.

4 ден Закуска. Освобождаване на хотела. Пристигане в Изник, разположен на брега на едноименното езеро и по-известен със старото си име Никея. Тук се провежда Първият вселенски събор през 325 г., а през 787г. Седмият вселенски събор. Църквата Света София, където се е провел Седмият вселенски събор е паметник на културата, който посещаваме. След превземането на Константинопол от латинците през 1204 г., градът става столица на Никейската империя. Свободно време. Отпътуване за България.

Цената включва:

 -Транспорт с комфортен автобус  

-2 нощувки със закуски в хотел в Ескишехир

1 нощувка със закуска и вечеря в СПА хотел в Бурса

-Медицинска застраховка, за лица до 69 г.

-Водач от туристическата агенция

-Посещение на древна Никея

Посещение на парка „Сазова“ в Ескишехир

-Разглеждане на забележителностите  на Ескишехир

-Туристическа обиколка на град Бурса

-Ползване на турски хамам в хотела в Бурса

Цената не включва:

  • Входни такси на посещаваните обекти /към дата 02.03.2024 г./

-Приказният зaмък-60 TL

-Зоопарк+Аквариум-90 TL

-Парк миниатюрк-30 TL

-Център за научни експерименти-60 TL

-Пиратският кораб- 20 TL

-Разходка с влакче в парка- 20 TL

-Вечеря с жива музика в Ескишехир

-Медицинска застраховка на лица над 69 г.

         Условия за резервация:

  • Валиден международен паспорт
  • Аванс в размер на 50% от общата сума
  • Пълно плащане до 15 дни преди датата на отпътуване

Важна информация:

  • Екскурзията се провежда при минимум 40 записани туристи
  • Необходими документи: валидна лична карта или валиден задграничен паспорт, за деца под 18 години , пътуващи без родители ,се изисква декларация или пълномощно – нотариално заверено от родителите 
  • Допълнителните екскурзии се заявяват в офиса

Всеки турист е длъжен да си носи мобилен телефон с включен роуминг !!!

Разгледай повече