Екскурзия остров Тасос – 3 дни!

Пазарджик- езеро Вистонида – остров Тасос – Кавала – Филипи

21-23.06.2024 г. – ОГРАНИЧЕНИ МЕСТА!
*ЕДИНСТВЕНА ДАТА ЗА 2024 ГОДИНА*

3 дни/2 нощувки 

ПРОМО цена: 255 лв. на човек за резервации до 15 май срещу аванс от 120 лв.

ПЪРВИ ДЕН   Отпътуване в 4.00 ч. по маршрут Пазарджик ГКПП Илинден.  Отпътуване за към Порто Лагос, уникално разположен на брега между живописен залив на Егейско море и обширното солено езеро – лагуна Вистонида. Ще се насладите на прекрасно творение на Природата, сътворила дом тук за повече от 320 вида пернати, ще ви изпълнят с мир и възхищение: метоха „Свети Николай” от 11 век и новата църква „Успение Богородично” с чудотворната икона – копие на Ватопедската Богородица Пантанаса, разположени на две островчета в езерото, сякаш плуващи в него. Мястото тук е повече от всякога посещавано след чудото с явяването на Богоридица през август 2005 г. Отпътуване за Керамоти, откъдето с ферибот се отправяме към остров Тасос. Пешеходна разходка в столицата Лименас – военното пристанище, светилището на Посейдон, Акропола, Античния театър. Настаняване в хотел. Свободно време за плаж. Нощувка.

ВТОРИ ДЕН Закуска. Туристическа програма по желание – панорамна обиколка на Зеления остров с посещение на манастира „Св. Архангели“, запазил в себе си много история и легенди. Тук се съхранява един от гвоздеите, с които е прикован Исус Христос към кръста.  От манастира се открива невероятна гледка.  Посещение на живописното планиско селище Панагия и старата фабриката за зехтин, където ще видите как се е  произвеждал  зехтин по класическа технология чрез студено пресоване още от 1915 г. преди да е имало електричество на острова. Следва кратка спирка за фотопауза  при невероятно красивия залив  Алики.   Връщане в хотела. Свободно време за плаж. Вечерта ще продължи по ваше желание с посещение на традиционна гръцка таверна. Нощувка.

ТРЕТИ ДЕН  Закуска. Свободно време за плаж. Отпътуване с ферибот за Керамоти. Следва посещение на град Кавала, разположен в красив залив на Егейско море. Туристическа програма включва: пристанището, разходка в стария град до къщата на Мохамед Али паша /смятан за основател на съвременен Египет/, Имарета, построен от него, който се смята за най-голямата ислямска постройка в Европа. В момента тази постройка е превърната в луксозен хотел. Други забележителности са църквата „Св. Николай Чудотворец“, църквата „Св. Богородица”, паметника на Мохамед Али, Акведуктът Камарес – колосална конструкция, едно от многото дела на Сюлейман Великолепни. Конструкцията се състои от 60 арки. Разглежда се и крепостта на града (вход 3 евро), разположена на скалист нос на брега на Бяло море. Крепостта е имала 7 порти, като тази, която водела на север се е наричала Стамбул-капия. Отпътуване за античния град Филипи. Древният град е тясно свързан с историята на Гърция и на цялото християнство. От многовековната история на Филипи са запазени части от древни базилики, форум и античен театър /вход- 6 евро/. Отпътуване за Пазарджик.

Цената включва:

 • транспорт с туристически автобус
 • 2 нощувка със закуска в хотел на о-в Тасос
 • медицинска застраховка
 • екскурзоводско обслужване

Цената не включва:

 • входните такси на посещаваните обекти.
 • туристическа програма обиколка на остров Тасос – 45 лв.
 • разходи от личен характер
 • двупосочен билет за ферибот до остров Тасос

Доплащания:

 • Доплащане за медицинска застраховка: Лица над 69 год. – 6 лева.

Условия за резервация:

 • депозит 30% от пакетната цена
 • доплащане – до 15 дни преди отпътуване

Необходими документи: валидна лична карта или задграничен паспорт за деца до 18 год., пътуващи сами или с един родител, нотариално заверена декларация от не пътуващия/те родител/и, че разрешават на детето си да напуска границите на Р. България. Няма визови, медицински и санитарни изисквания за посещаваната страна

Минимален брой туристи за осъществяване на екскурзията: 40 туристи

Срок за уведомление при недостиг на минималния брой туристи: 5 дни преди началната дата.

Важно!!!– от 01.01.2018 г. година в Гърция е въведена city tax (такса престой), която се заплаща задължително и индивидуално на рецепцията на хотела. Ето го и размера на самата city tax (такса престой):

0.50 EUR на стая на ден в хотел 2*; 1.50 EUR на стая на ден в хотел 3*; 3.00 EUR на стая на ден в хотел 4* и 4.00 EUR на стая на ден в хотел 5* (заплаща се задължително и индивидуално на рецепцията на всеки хотел!)

Разгледай повече