Круиз около Атонските манастири

Пазарджик – Пещера Алистрати  Аспровалта круиз около Атонските манастири – Пазарджик

 28 и 29 септември 2019

02 и 03 ноември 2019

2 дни/1 нощувка

ЦЕНА: 120 лв на човек

Първи ден 5.00 ч. отпътуване по маршрут Пазарджик-пещера Ангитис. Преминаване през ГКПП Кулата и ГКПП Промахон. Посещение и разглеждане на пещерата “Ангитис” (единствената пещера над река в Гърция). Пещерата е една от най-красивите в Гърция с подземната река под планината Фалакро, дълга 12 км и с богатата украса от сталактити и сталакмити. В пещерата има находки от човешко присъствие от 3-то хилядолетие пр. Хр. Намерени са и инструменти, сечива и оръжия, създадени от първобитни хора преди повече от 5000 г. Находките се пазят в археологическия музей в Драма. От 2000 г.откакто е отворена пещерата, посетителят може да се наслаждава на първите 500 метра на този уникален феномен. В „Залата на колелото“, която днес се свързва с основната част на пещерата с коридор, дължи името си на голямо хидравлично колело с диаметър 8м., което е покривало нуждите за вода и за напояване в региона от времето на османската епоха. Отпътуване за Аспровалта-един красив гръцки курорт,разположен край Егейско море с широка и живописна плажна ивица. Настаняване в хотел в Аспровалта. Нощувка.

Втори ден Сутринта отпътуване за селището Уранополи. Панорамна обиколка с корабче около Атонските манастири (срещу допълнително заплащане- 16 евро). Манастирите са построени в Света гора. Света гора или Атон е планински полуостров в Северна Гърция. Планината е посветена на Света Богородица като нейна градина, в която не се позволява присъствието на други жени освен Божията Майка.  Според гръцката конституция, Света Гора е автономна монашеска общност под гръцки суверенитет и седалище на 20 православни манастира. До 1912 България има два свои манастира на Атон –Зографския и Хилендарския манастир. По време на разходката се изнася беседа на български език.  Продължителност около 3 часа. След обяд отпътуване за България. Пристигане вечерта.

Цената включва:

  • Транспорт с комфортен туристически автобус
  • 1 нощувка в хотел 1*/2* в Аспровалта
  • Медицинска застраховка с Асистанс и покритие 2000 евро
  • Пътни, магистрални такси
  • Водач от фирмата и екскурзоводско обслужване

Цената не включва:

  • Входни такси за посещаваните обекти и разходи от личен характер
  • Изхранвания извън посочените включени в цената
  • Доплащане за медицинска застраховка: Лица над 68 год. – 2 лева.

Условия за резервация:

  • депозит 30% от пакетната цена
  • доплащане – до 15 дни преди отпътуване

Необходими документи: валидна лична карта или задграничен паспорт за деца до 18 год., пътуващи сами или с един родител, нотариално заверена декларация от не пътуващия/те родител/и, че разрешават на детето си да напуска границите на Р. България. Няма визови, медицински и санитарни изисквания за посещаваната страна

Минимален брой туристи за осъществяване на екскурзията: 40 туристи
Срок за уведомление при недостиг на минималния брой туристи: 5 дни преди началната дата.

Важно!!!– от 01.01.2018 г. година в Гърция е въведена city tax (такса престой), която се заплаща задължително и индивидуално на рецепцията на хотела. Ето го и размера на самата city tax (такса престой):

0.50 EUR на стая на ден в хотел 2*; 1.50 EUR на стая на ден в хотел 3*; 3.00 EUR на стая на ден в хотел 4* и 4.00 EUR на стая на ден в хотел 5* (заплаща се задължително и индивидуално на рецепцията на всеки хотел!)

 

Разгледай повече