Пещера Алистрати – Кавала – Драма

Пазарджик – Драма – Филипи- остров Тасос-Кавала -Пещера Алистрати –  Пазарджик

11 и 13 юни 2021

2 дни / 1 нощувка

Цена: 120 лв на човек

Първи ден Отпътуване 5.00 ч.  по маршрут Пазарджик град Драма. Преминаване през ГКПП Илинден. Драма е оживен град с дълга и богата история. Построен е буквално върху вода. Бистрите извори на река Агиа Варвара образуват невероятен парк в сърцето на Драма, който е един от 60-те най-добри природни паркове в Европа. Свободно време . Отпътуване за античния град Филипи. Древният град е тясно свързан с историята на Гърция и на цялото християнство. От многовековната история на Филипи са запазени части от древни базилики, форум и античен театър /вход- 6 евро/. Отпътуване за Керамоти. От пристанището на това красиво курортно селище се отпътува с ферибот, по желание срещу допълнително заплащане, до изумрудено красивия остров Тасос, ако климатичните условия позволяват това. Свободно време за обяд и разходка до Археологическия музей, античния театър. Връщане в Керамоти и  отпътуване за град Кавала, разположен в красив залив на Егейско море. Настаняване в хотел в Кавала, който се намира на брега на морето. Свободно време. Възможност за вечеря в рибен ресторант.Нощувка.

Втори ден Закуска. Туристическа програма в град Кавала,която  включва:  разходка в стария град до къщата на Мохамед Али паша /смятан за основател на съвременен Египет/, Имарета, построен от него, който се смята за най-голямата ислямска постройка в Европа.В момента тази постройка е превърната в луксозен хотел. Други забележителности са църквата „Св. Николай Чудотворец“, църквата„Св. Богородица”, паметника на Мохамед Али, Акведуктът Камарес – колосална конструкция, едно от многото дела на Сюлейман Великолепни. Конструкцията се състои от 60 арки. Разглежда се и крепостта на града, разположена на скалист нос на брега на Бяло море. Крепостта е имала 7 порти, като тази, която водела на север се е наричала Стамбул-капия. Екскурзоводската програма продължава около 2 ч. Отпътуване за пещера Алистрати. Тя  е една от най-красивите пещери в Гърция. Посещението е с беседа на български език (вход-6 евро). Близо до пещерата е и красивият каньон на река Ангитис. Отпътуване за Пазарджик.

Цената включва:

  • Транспорт с комфортен туристически автобус
  • 1 нощувка със закуска в хотел 2*3*
  • Медицинска застраховка с Асистанс и покритие 2000 евро
  • Пътни, магистрални такси
  • Водач от фирмата и екскурзоводско обслужване

Цената не включва:

  • Входни такси
  • Разходи от личен характер

Доплащания:

  • Доплащане за медицинска застраховка: Лица над 68 год. – 2 лева.

Условия за резервация:

  • депозит 30% от пакетната цена
  • доплащане – до 15 дни преди отпътуване

Необходими документи: валидна лична карта или задграничен паспорт за деца до 18 год., пътуващи сами или с един родител, нотариално заверена декларация от не пътуващия/те родител/и, че разрешават на детето си да напуска границите на Р. България. Няма визови, медицински и санитарни изисквания за посещаваната страна

Минимален брой туристи за осъществяване на екскурзията: 40 туристи
Срок за уведомление при недостиг на минималния брой туристи: 5 дни преди началната дата.

Важно!!!– от 01.01.2018 г. година в Гърция е въведена city tax (такса престой), която се заплаща задължително и индивидуално на рецепцията на хотела. Ето го и размера на самата city tax (такса престой):

0.50 EUR на стая на ден в хотел 2*; 1.50 EUR на стая на ден в хотел 3*; 3.00 EUR на стая на ден в хотел 4* и 4.00 EUR на стая на ден в хотел 5* (заплаща се задължително и индивидуално на рецепцията на всеки хотел!)

Разгледай повече