Остров Тасос – Кавала-пещера Алистрати – ОГРАНИЧЕНИ МЕСТА!

Филипи- Керамоти- остров Тасос – Кавала-пещера Алистрати 

10 и 11 юни 2023 -НЯМА МЕСТА!
08 и 09 юли 2023 – НЯМА МЕСТА!
22 и 23 юли 2023 – НЯМА МЕСТА!

12 и 13 август 2023 –ОГРАНИЧЕНИ МЕСТА!

09 и 10 септември 2023 – РЕЗЕРВАЦИИТЕ ЗАПОЧНАХА!

2 дни/ 1 нощувка

ПРОМО ЦЕНА: 155 лв. на човек

*С ВЪЗМОЖНОСТ ЗА ОТПЪТУВАНЕ ОТ ВСЕКИ МЕСТЕН РЕГИОН*

1 ден Отпътуване в 4.00 ч. от спирката до новата Била ( старата автогара) по маршрут Пазарджик-Керамоти. Преминаване през ГКПП Илинден. Пристигане в  Кавала. Пешеходна разходка в град Кавала, разположен в красив залив на Егейско море. Туристическата  програма включва: пристанището, разходка в стария град до къщата на Мохамед Али паша /смятан за основател на съвременен Египет/, Имарета, построен от него, който се смята за най-голямата ислямска постройка в Европа. В момента тази постройка е превърната в луксозен хотел. Други забележителности са църквата „Св. Николай Чудотворец“, църквата „Св. Богородица”, паметника на Мохамед Али, Акведуктът Камарес – колосална конструкция, едно от многото дела на Сюлейман Великолепни. Конструкцията се състои от 60 арки. Разглежда се и крепостта на града/ вход- 3 евро/,разположена на скалист нос на брега на Бяло море. Крепостта е имала 7 порти, като тази, която водела на север се е наричала Стамбул-капия. Екскурзоводската програма продължава около час и половина. Отпътуване за Керамоти- курортно селище,разположено на красив залив на Егейско море с красив плаж и гледка към остров Тасос. Възможност за плаж или за разходка с ферибот до остров Тасос, където също има възможност за плаж. Разглеждане на столицата Лименас- светилището на Посейдон, Акропола, Античния театър. Свободно време за обяд. Връщане с ферибота до Керамоти. Отпътуване за България и настаняване в хотел-ресторант Градината само на 8 км. от граничен пункт Илинден. Възможност за организирана вечеря с жива музика, където ще се насладим на богатия фолклор в Гоцеделчевския край. Нощувка.

2 ден Закуска. Отпътуване отново за Гърция и античния град Филипи. Древният град е тясно свързан с историята на Гърция от 4 в.пр.н.е.  и на цялото християнство. От многовековната история на Филипи, основан от Филип Македонски, са запазени части от древни базилики, форум и античен театър, както и затвора на апостол Павел, който започва да разпространява християнството в Европа  от Кавала и Филипи. Отпътуване за  пещера Алистрати, която е една от най-красивите пещери в Гърция. Посещение с беседа на български език/ вход-6 евро/.Близо до пещерата е и красивият каньон на река Ангитис. Отпътуване за Пазарджик.           

Цена на човек в двойна стаяЦена на човек в единична стая
155 лв195 лв.

Цената включва:

 • Транспорт с комфортен туристически автобус
 • 1 нощувка със закуска в хотел
 • Медицинска застраховка с Асистанс и покритие 2000 евро
 • Пътни, магистрални такси
 • Водач от фирмата и екскурзоводско обслужване

Цената не включва:

 • Разходи от личен характер
 • Ферибот до остров Тасос – 9 евро на човек /двупосочен билет/
 • Входна такса за пещера Алистрати – 6 евро на човек
 • Входна такса за античния град Филипи – 6 евро на човек
 • Доплащане за медицинска застраховка за лица над 70 г. – 6 лв.
 • Вечеря с жива музика в ресторанта на хотела

Доплащания:

 • Доплащане за медицинска застраховка: Лица над 70 год. – 6 лева.

Условия за резервация:

 • депозит 30% от пакетната цена
 • доплащане – до 15 дни преди отпътуване

Необходими документи: валидна лична карта или задграничен паспорт за деца до 18 год., пътуващи сами или с един родител, нотариално заверена декларация от не пътуващия/те родител/и, че разрешават на детето си да напуска границите на Р. България. Няма визови, медицински и санитарни изисквания за посещаваната страна

Минимален брой туристи за осъществяване на екскурзията: 40 туристи
Срок за уведомление при недостиг на минималния брой туристи: 10 дни преди началната дата.

Всеки турист е длъжен да си носи мобилен телефон с включен роуминг !!!

При неспазване на часовете за посещение и отпътуване от туристите, фирмата не носи отговорност !!!

Разгледай повече