Тайнствата на Странджа планина + фестивала на Странджанската зеленика

ПАЗАРДЖИК-БРЪШЛЯН-МАЛКО ТЪРНОВО-МИШКОВА НИВА –ГРАДИЩЕ-ВОДОПАД ДОКУЗАК-ПАЗАРДЖИК

11 и 12 май 2024 г. – Последни места!

Фестивалът на Странджанската зеленика тази година навършва 20 години. Всяка година от създаването си събитието се провежда в различни кътчета на Странджа, където се събират стотици хора от цялата страна и чужбина.Фестивалът пресъздава богатия фолклор на селищата от Странджанско и насочва туристите по маршрутите   на мистичната Странджа планина.

*С отпътуване от Пазарджик, Говедаре, Стамболийски, Пловдив и Стара Загора*

*От всеки един друг местен регион при 8 човека срещу минимално допълнително заплащане*

ПЪРВИ ДЕН Отпътуване в 5.00 ч. от Пазарджик – спирката до новата Била (старата автогара), 05.20 ч. – Стамболийски (разклона), 05.40 ч. – Пловдив (ОМВ – х-л ,,Санкт Петербург“, 6.40 ч. – Стара Загора (бензиностанция Лукойл – Кольо Ганчев, бул. „Свети Патриарх Евтимий“ 1). Наричана през вековете Тратонзос, Салмидесос, Монс Астикус, Хемимонт, Парория, Странджа е планина с хилядолетна история, съхранила в себе си следите от няколко цивилизации. На границата на два континента, от най-дълбока древност тя изпитва културното влияние на високоразвитите цивилизации от Мала Азия и Близкия Изток. Пристигане в село Бръшлян – архитектурен резерват, пресъздаващ строителството и бита на Странджанското село. Посещение на църквата Свети Димитър – една от старите църкви в Странджанския край. Отпътуване за Малко Търново. Посещение с водач от информационния център на Мишкова нива-тракийско светилище. Животът на куполния комплекс може да се разположи между средата на ІІ-то хилядолетие пр.Хр. до епохата на късната античност. На най-високата точка на българска Странджа, връх Голямо Градище(709 м. н.в.), намиращ се непосредствено до местност Мишкова нива, се намират останките на голяма тракийска крепост с кръгла форма. Основите й са с дебелина 2.5 м, а диаметърът на крепостната стена е 100 м. Със сигурност това е била една от най-големите тракийски крепости в древността. В центъра й се намирало светилище на бог Аполон Аулариок, за което свидетелства намереният там жертвеник на този бог. По пътя към Градище се посещава и прочутата гробница на египетската богиня Бастет. Възможност за организирано посещение с джипове до находищата на Зелениката, както и до един от многобройните скални параклиси в сърцето на Странджа планина. Връщане в Малко Търново. Настаняване в хотел. Вечеря. Нощувка.

ВТОРИ ДЕН Закуска. Разглеждане на Историческия музей, който е поместен в три къщи и пресъздава античния свят, природата и историческото наследство в Странджа. Посещение на църквата Успение Богородично и католическия храм Света Троица. Отпътуване за красивия водопад Докузак. Водите му падат на много струи  върху  силно релефни скали, заобиколени от Странджанската гора. Отпътуване за Пазарджик.

 

Цена на човек в двойна стаяЦена на човек в единична стая
185 лв.по запитване

Цената включва:

  • Транспорт с комфортен автобус
  • 1 Нощувка със закуска
  • Медицинска застраховка
  • Водач от агенцията

Цената не включва:

  • Входни такси за посещаваните обекти
  • Изхранвания извън посочените
  • Разходи от личен характер

Доплащания:

  • Доплащане за медицинска застраховка: Лица над 69 год. – 6 лева.

Условия за резервация:

  • депозит 30% от пакетната цена
  • доплащане – до 15 дни преди отпътуване

Минимален брой туристи за осъществяване на екскурзията: 40 туристи
Срок за уведомление при недостиг на минималния брой туристи: 10 дни преди началната дата.

При неспазване на часовете за посещение и отпътуване от туристите, фирмата не носи отговорност !

Разгледай повече