Тайнствата на Странджа планина

ПАЗАРДЖИК-ИЗВОРИТЕ НА РЕКА МЛАДЕЖКА-БРЪШЛЯН-МАЛКО ТЪРНОВО-МИШКОВА НИВА –ГРАДИЩЕ-ПАЗАРДЖИК

 30 и 31 май 2020 

Фестивалът на Странджанската зеленика тази година навършва 17 години. Всяка година от създаването си събитието се провежда в различни кътчета на Странджа, където се събират стотици хора от цялата страна и чужбина.Фестивалът пресъздава богатия фолклор на селищата от Странджанско и насочва туристите по маршрутите   на мистичната Странджа планина.

ПЪРВИ ДЕН Отпътуване от Пазарджик в 5.00 ч. от спирката до новата Била (старата автогара). Наричана през вековете Тратонзос, Салмидесос, Монс Астикус, Хемимонт, Парория, Странджа е планина с хилядолетна история, съхранила в себе си следите от няколко цивилизации. На границата на два континента, от най-дълбока древност тя изпитва културното влияние на високоразвитите цивилизации от Мала Азия и Близкия Изток. Пристигане в село Бръшлян – архитектурен резерват, пресъздаващ строителството и бита на Странджанското село. Посещение на църквата Свети Димитър – една от старите църкви в Странджанския край. Отпътуване за Малко Търново. Посещение с водач от информационния център на Мишкова нива-тракийско светилище. Животът на куполния комплекс може да се разположи между средата на ІІ-то хилядолетие пр.Хр. до епохата на късната античност. На най-високата точка на българска Странджа, връх Голямо Градище(709 м. н.в.), намиращ се непосредствено до местност Мишкова нива, се намират останките на голяма тракийска крепост с кръгла форма. Основите й са с дебелина 2.5 м, а диаметърът на крепостната стена е 100 м. Със сигурност това е била една от най-големите тракийски крепости в древността. В центъра й се намирало светилище на бог Аполон Аулариок, за което свидетелства намереният там жертвеник на този бог. По пътя към Градище се посещава и прочутата гробница на египетската богиня Бастет. Възможност за организирано посещение на находищата на Зелениката с джипове. Връщане в Малко Търново. Настаняване в хотел. Вечеря. Нощувка.

ВТОРИ ДЕН Закуска. Разглеждане на Историческия музей, който е поместен в три къщи и пресъздава античния свят, природата и историческото наследство в Странджа. Посещение на църквата Успение Богородично и католическия храм Света Троица. Отпътуване за село Младежко. В Странджа планина се носят много легенди и една от тях е за изворите на река Младежка. Пещерата и изворите на река Младежка се намират в землището на село Младежко. Красивият пейзаж от надвисналите над бързо течащата река дървета, скалните образувания, пещери и извори, са привлекателно място за туристи. Местността е обявена за природна забележителност, за да бъдат защитени интересните скални образувания, пещери и древното градище. Счита се, че водата на реката лекува ревматизъм и ставни заболявания. За целта са изградени басейни, в които любителите на нетрадиционната медицина търсят облекчение и здраве. Разходка до изворите като по пътя се разглеждат и останките от най-големите късноантични крепости в Странджа планина. Отпътуване за Пазарджик.

Цена на човек в двойна стаяЦена на човек в единична стая
99 лв.129 лв.

Цената включва:

  • Транспорт с комфортен автобус
  • 1 Нощувка със закуска и ползване на басейн в хотела
  • Медицинска застраховка
  • Водач от агенцията

Цената не включва:

  • Входни такси за посещаваните обекти
  • Изхранвания извън посочените
  • Разходи от личен характер

Доплащания:

  • Доплащане за медицинска застраховка: Лица над 64 год. – 2 лева.

Условия за резервация:

  • депозит 30% от пакетната цена
  • доплащане – до 15 дни преди отпътуване

Минимален брой туристи за осъществяване на екскурзията: 40 туристи
Срок за уведомление при недостиг на минималния брой туристи: 10 дни преди началната дата.

При неспазване на часовете за посещение и отпътуване от туристите, фирмата не носи отговорност !

Разгледай повече