Солун-Вергина-Метеора – „осмото чудо” на върха на света

Пазарджик-Солун-Метеора-Вергина

17-19 май 2024 – НЯМА МЕСТА!
31 май-02 юни 2024 – НЯМА МЕСТА!
27-29 септември 2024 – ОГРАНИЧЕНИ МЕСТА!
11-13 октомври 2024 – ОГРАНИЧЕНИ МЕСТА!
3 дни/ 2 нощувки

ХИТ ЦЕНА – 295 лв. – до 30.05.2024 г.

Редовна цена: 315 лв.

Резервирай срещу аванс от 90 лв. до 30.05.2024 и се възползвай от ПРОМО цената!

*С възможност за отпътуване от всеки един друг местен регион при минимум 8 човека срещу допълнително заплащане*

Първи ден Отпътуване от Пазарджик в 4.00 ч. от Пазарджик по маршрут ГКПП Кулата-Вергина. Отпътуване за Вергина – първата столица на древното македонско царство. Посещение на гробницата музей на Филип II Македонски (около 1 час). Свободно време.  Отпътуване за  Паралия Катерини – известен курорт, разположен на брега на Егейско море. Настаняване в хотел. Свободно време в Паралия Катерини. Нощувка.

Втори ден Закуска. Отпътуване за Метеора – уникално място, често наричано осмото чудо на света, съчетание на природна красота и вековни християнски традиции. Това е комплекс от гигантски скали, които с течение на времето придобиват причудливи форми и стават приют за монасите, посветили своя живот на поклонението пред Бога. Манастирите, построени на върховете на тези скали, са прекрасни образци на византийското изкуство. Разглеждане на два от шестте функциониращи манастира. Посещение на работилница за икони „Зиндрос”. Връщане в хотела в Паралия Катерини . Нощувка.

Трети ден Закуска. Отпътуване за град Солун- втория по големина град в република Гърция. Панорамна обиколка с автобус: Бялата кула – символ на града, площад „Наварино” с Двореца на Галер, Арката на Галер, построена през 305 г. за отпразнуване на окончателната победа на император Галер Максимилиан над персите. Посещение на църквата „Св. Димитър” – необичайно красив храм, строен на няколко етапа, където се пазят мощите на Св. Димитър. От там започва нашата пешеходна разходка към Римския форум и площад Аристотел. Свободно време. Възможност за посещение на Бялата кула с магнетичната гледка към Солунския залив. Отпътуване за Пазарджик.

ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА:

 •  Транспорт с туристически автобус
 • 2 нощувки със закуски в хотел в Паралия Катерини
 • Панорамна обиколка на град Солун
 • Застраховка „Помощ при пътуване в чужбина“ .
 • Водач от фирмата.

ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА:

 • Гръцка вечер – по желание
 • Входни такси за посещаваните обекти
 • Разходи от личен характер

Доплащания:

 • Доплащане за медицинска застраховка: Лица над 69 год. – 6 лева.

Условия за резервация:

 • депозит 30% от пакетната цена
 • доплащане – до 15 дни преди отпътуване

Необходими документи: валидна лична карта или задграничен паспорт за деца до 18 год., пътуващи сами или с един родител, нотариално заверена декларация от не пътуващия/те родител/и, че разрешават на детето си да напуска границите на Р. България. Няма визови, медицински и санитарни изисквания за посещаваната страна

Минимален брой туристи за осъществяване на екскурзията: 40 туристи
Срок за уведомление при недостиг на минималния брой туристи: 5 дни преди началната дата.

ВАЖНО !!!-Считано от 01.01.2018 г., гръцкото правителство, въвежда нова курортна такса, която ще се прилага от всички хотели и се заплаща само и единствено на място от туристите, при пристигане в съответното средство за настаняване. Таксата се калкулира на база нощувка и категория на хотела и е както следва: за 5* хотели - 4 евро /на стая/ за нощувка, за 4* хотели - 3 евро /на стая/ за нощувка, за 3* хотели 1.50 евро/на стая/ за нощувка, 2*, 1* хотели 0.50 евро /на стая/ за нощувка.

 

Разгледай повече