Солун-Вергина-Метеора

Пазарджик-Солун-Метеора-Вергина

19-21 май 2023, 02-04 юни 2023

3 дни/ 2 нощувки

ПРОМО ЦЕНА: 245 лв. на човек

Първи ден Отпътуване от Пазарджик в 5.00 ч. от Пазарджик по маршрут ГКПП Кулата- Солун. Пристигане в Солун. Панорамна обиколка с местен екскурзовод: Бялата кула – символ на града, площад „Наварино” с Двореца на Галер, Арката на Галер, построена през 305 г. за отпразнуване на окончателната победа на император Галер Максимилиан над персите, крепостта „Ептапиргио” с прекрасна панорамна гледка към града и Термическия залив, църквата „Св. Димитър” – необичайно красив храм, построен от розови тухли, където се пазят мощите на Св. Димитър. Свободно време. Отпътуване за Лептокария (с възможност за настаняване и в Паралия Катерини) – известен курорт, разположен на брега на Егейско море. Настаняване в хотел. Нощувка.

Втори ден Закуска. Отпътуване за Метеора – уникално място, често наричано осмото чудо на света, съчетание на природна красота и вековни християнски традиции. Това е комплекс от гигантски скали, които с течение на времето придобиват причудливи форми и стават приют за монасите, посветили своя живот на поклонението пред Бога. Манастирите, построени на върховете на тези скали, са прекрасни образци на византийското изкуство. Разглеждане на три от шестте функциониращи манастира. Посещение на работилница за икони „Зиндрос”. Връщане в хотела в Лептокария. Нощувка.

Трети ден Закуска. Свободно време в Лептокария. Отпътуване за Вергина – първата столица на древното македонско царство. Посещение на гробницата музей на Филип II Македонски с местен екскурзовод (около 1 час). Свободно време за обяд в малкото селище. Отпътуване за България. Пристигане в Пазарджик късно вечерта.

ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА:

 •  Транспорт с туристически автобус
 • 2 нощувки със закуски в хотел в Лептокария
 • Панорамна обиколка на Солун с местен екскурзовод
 • Застраховка „Помощ при пътуване в чужбина“ .
 • Водач от фирмата.

ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА:

 • Гръцка вечер- по желание
 • Входни такси за посещаваните обекти
 • Разходи от личен характер

Доплащания:

 • Доплащане за медицинска застраховка: Лица над 68 год. – 6 лева.

Условия за резервация:

 • депозит 30% от пакетната цена
 • доплащане – до 15 дни преди отпътуване

Необходими документи: валидна лична карта или задграничен паспорт за деца до 18 год., пътуващи сами или с един родител, нотариално заверена декларация от не пътуващия/те родител/и, че разрешават на детето си да напуска границите на Р. България. Няма визови, медицински и санитарни изисквания за посещаваната страна

Минимален брой туристи за осъществяване на екскурзията: 40 туристи
Срок за уведомление при недостиг на минималния брой туристи: 5 дни преди началната дата.

ВАЖНО !!!-Считано от 01.01.2018 г., гръцкото правителство, въвежда нова курортна такса, която ще се прилага от всички хотели и се заплаща само и единствено на място от туристите, при пристигане в съответното средство за настаняване. Таксата се калкулира на база нощувка и категория на хотела и е както следва: за 5* хотели - 4 евро /на стая/ за нощувка, за 4* хотели - 3 евро /на стая/ за нощувка, за 3* хотели 1.50 евро/на стая/ за нощувка, 2*, 1* хотели 0.50 евро /на стая/ за нощувка.

 

Разгледай повече