Морска екскурзия Северно Черноморие

ПАЗАРДЖИК БУРГАС ПОМОРИЕ НЕСЕБЪР ОБЗОР ВАРНА – ДУРАНКУЛАК ШАБЛА ЯЙЛАТА – НОС КАЛИАКРА БАЛЧИК-КРАНЕВО АЛАДЖА МАНАСТИР-ПАЗАРДЖИК

02-05 септември 2023

4 дни/3 нощувки

ПРОМО ЦЕНА: 320 ЛВ НА ЧОВЕК

*РАННИ ЗАПИСВАНИЯ*

ПЪРВИ ДЕН
Отпътуване от Пазарджик в 5.00 ч. Пристигане в Бургас – втория по големина черноморски град в България. Посещение на фестивала на пясъчните фигури, който се организира традиционно от Община Бургас през летните месеци. Разходка из централната част на града като се посещава по желание Историческия музей на града. Отпътуване за Поморие. Посещение на тракийската гробница, която се намира в околностите на града и музея на солта. Античната куполна гробница е  паметник на културата от национално и световно значение. Представлява оригинална комбинация от типична тракийска куполна гробница и римски мавзолей. Отпътуване за Несебър. Архитектурно – историческият резерват Несебър се намира в Стария град. Той е един от най-древните градове на Европа, основан преди 3200 години. Посещение на Историческия музей и разглеждане на града с екскурзовод. Отпътуване за Обзор. Обзор е наричан още перла по българското Черноморие, курортът е с най-дългата плажна ивица. Настаняване в хотел. Свободно време за плаж. Нощувка.

ВТОРИ ДЕН
Закуска. Отпътуване за Варна – морската столица на България. Катедралният храм  Успение Богородично е несъмнено сред най-известните символи на града. Наред с него се посещава по желание и Археологическия музей, където се намира най-старото обработено злато в света. Разходка из морската градина и посещение на природонаучния музей. Свободно време. Отпътуване за Шабла. Посещение на Зелен образователен център – Шабла. Разглеждане на експозиция с част от находките в региона, наблюдение в реално време на влажните зони, посредством камери, филм за биоразнообразието на района. Разглеждане на Археологически комплекс „Големия остров“, село Дуранкулак, определян от специалистите като „Добруджанската Троя”. Археологическият комплекс е популярен с най-старата каменна архитектура в Континентална Европа, с най-големия в света праисторически некропол, с единствения на Балканите елинистически храм на Великата богиня – майка Кибела и с изследваното старобългарско селище с некропол от IX-X в. Разходка по екопътека Дуранкулашко езеро, запознаване с природните характеристики на ЗМ „Дуранкулашко езеро“. Настаняване в хотел в Шабла. Свободно време за плаж. Нощувка.

ТРЕТИ ДЕН
Закуска. Отпътуване към Шабленско езеро, което се намира и Шабленска тузла – калолечебна зона, представляваща полусолено крайбрежно езеро отделено от морето с висок дюни. Специализиран пешеходен маршрут с беседа, представящ културно-историческото наследство на района. Възможност за наблюдение на птици (предоставяне на бинокли срещу допълнително заплащане). Отпътуване към нос Шабла – най-източната точка на България. Посещение на фарът на нос Шабла, който е най-старият фар по черноморското ни крайбрежие, с най-високата кула. Посещение на Тюленово. Със своите скални образования, тюленовският бряг е един от най-живописните по нашето Северно Черноморие. Отпътуване за защитената местност Яйлата която е археологически резерват, намиращ се на около 1 км. южно от Камен бряг. Тауклиман (Заливът на птиците) се намира на юг от Яйлата, и е защитена местност. Тук могат да се видят разнообразни видове птици (повече от 100 вида), гнездящи или прелитащи в района. Отпътуване за нос Калиакра. Това е едно от най-атрактивните за туристите място по Черноморието заради богатата история, запазената природа и красивите панорамни гледки. Калиакра е природен и археологически резерват. Отпътуване за Балчик. По желание посещение на „Балчишки дворец“ – състоящ се от комплекс вили и Ботаническа градина. Отпътуване за Кранево. Настаняване в хотел. Свободно време за плаж. Нощувка.

ЧЕТВЪРТИ ДЕН
Закуска. Свободно време за плаж. Отпътуване за Аладжа манастир. Аладжа манастир е един от малкото скални манастири в България, при които са ясно разграничими отделните помещения с различна функция. Скалният манастир се намира в централната на част на природния парк „Златни пясъци” – защитена територия с редки дървесни видове. Отпътуване за Пазарджик. Пристигане вечерта.

Цената включва:

  • Транспорт с комфортен автобус
  • 3 Нощувки със закуски
  • Медицинска застраховка
  • Водач от агенцията

Цената не включва:

  • Входни такси за посещаваните обекти
  • Изхранвания извън посочените
  • Разходи от личен характер

Разгледай повече