Морска екскурзия Северно Черноморие – Подари си незабравима екскурзия!

ПАЗАРДЖИК БУРГАС ПОМОРИЕ НЕСЕБЪР – СЛЪНЧЕВ БРЯГ– ВАРНА -БАЛЧИК -НОС КАЛИАКРА- ЯЙЛАТА – ТЮЛЕНОВО-ШАБЛА- АЛАДЖА МАНАСТИР-ПАЗАРДЖИК

05-08 септември 2024 – Последни места!

Резервирайте срещу аванс от 90 лв. до 10.07.2024 и се възползвайте от ПРОМО цената.

4 дни/3 нощувки + транспорт + 3 закуски + 3 вечери

ПРОМО ЦЕНА: 320 ЛВ НА ЧОВЕК

*РАННИ ЗАПИСВАНИЯ*

ОТ ПАЗАРДЖИК, СТАМБОЛИЙСКИ, ПЛОВДИВ, СТАРА ЗАГОРА

*От всеки друг местен регион при минимум 8 човека *

ПЪРВИ ДЕН
Отпътуване от Пазарджик от спирката до новата Била (старата автогара) в 05.30 ч.,гр. Стамболийски – бензиностанция Петрол в 05:45 ч., гр. Пловдив „ОМВ“ х-л „Санкт Петербург“) в 06:00 ч., гр. Стара Загора (бензиностанция Лукойл – Кольо Ганчев, бул. „Свети Патриарх Евтимий“ 1) в 07:30 ч. Пристигане в Бургас – втория по големина Черноморски град в България. Посещение на Фестивала на пясъчните фигури, който се организира традиционно от Община Бургас през летните месеци.  Отпътуване за Поморие. Посещение на Тракийската гробница кухата могила. Античната куполна гробница е  паметник на културата от национално и световно значение. Представлява оригинална комбинация от типична тракийска куполна гробница и римски мавзолей. Следва посещение на Музея на солта в Поморие, който е един от 100-те Национални обекта. Отпътуване за Несебър. Архитектурно – историческият резерват Несебър се намира в Стария град. Той е един от най-древните градове на Европа, основан преди 3200 години. Посещението на Археологическия музей и разглеждането на архитектурния резерват с емблематичните Несебърски църкви е с включена екскурзоводска беседа. Отпътуване за Слънчев бряг, който един от най-старите български черноморски курорт с широка и чиста плажна ивица. Настаняване в хотел Нимфа Русалка, разположен  само на 130 м. от брега. Свободно време за плаж. Вечеря. Нощувка.

ВТОРИ ДЕН
Закуска. Отпътуване за Варна – морската столица на България. По желание,срещу допълнително заплащане, посещаваме Археологическия музей, създаден от чешките братя Шкорпил, поставили основите на археологията в България. Музеят е част от 100-те Национални обекта и в него се намира най-старото обработено злато в света. Следва пешеходна разходка в града, която започва с посещение на Катедралният храм  Успение Богородично- един от  символите на града. Продължаваме към Морската градина, минавайки покрай красивата сграда на Варненския драматичен театър и многобройните фонтани в централната пешеходна зона на града. Създаването на Морската градина започва още през 1881г. по проект на известния чешки паркостроител Антон Новак и днес е любимо място на жителите и гостите на града. Свободно време. Отпътуване за Балчик. По желание, срещу допълнително заплащане,  посещение на Архитектурно-парков комплекс Балчик, състоящ се от  „Балчишки дворец“  и Ботаническа градина. Красивият комплекс е създаден от румънската кралица Мария по време на окупацията на Южна Добруджа. Тя поканила най-известните европейски паркови архитекти, за да оформят естествения карстов терен като любимо място на кралицата, наречено от нея Тихото гнездо. Комплексът е един от 100-те Национални обекта. Отпътуване към Кранево и настаняване в хотел Зора, разположен само на 100м. от една от най-красивите плажни ивици по нашето Черноморие. Свободно време за плаж. Вечеря. Нощувка.

ТРЕТИ ДЕН
Закуска. Отпътуване за нос Калиакра. Това е едно от най-атрактивните за туристите място по Черноморието заради богатата история, запазената природа и красивите панорамни гледки. Калиакра е природен и археологически резерват и един от 100-те Национални обекта. Отпътуване за защитената местност Яйлата която е археологически и природен резерват. Там живеят  повече от 100 вида птици, гнездящи или прелитащи в района. На територията на Яйлата има разкрит праисторически скален некропол, тракийско светилище, пещерни жилища, антични винарни, реставрирана Византийска крепост и цял манастирски скален комплекс, който предстои да се проучва. Следва посещение на Тюленово. Със своите скални образования, тюленовският бряг е един от най-живописните по нашето Северно Черноморие, а там се намира и паметникът на първия български нефт. Отпътуване към нос Шабла – най-източната точка на България. Посещение на фарът на нос Шабла, който е най-старият фар по черноморското ни крайбрежие, с най-високата кула. Следва посещение на Зелен образователен център – Шабла, създаден за да запознава туристите с богатото природно и културно наследство на региона. Изчерпателната беседа е придружена с прожектиране на филм за биоразнообразието на района със Шабленско езеро, където гнездят много защитени видове птици,  Шабленска тузла – калолечебна зона. Научаваме и за културно-историческото наследство на района- Археологически комплекс „Големия остров“, село Дуранкулак, определян от специалистите като „Добруджанската Троя”. Археологическият комплекс е популярен с най-старата каменна архитектура в Континентална Европа, с най-големия в света праисторически некропол, с единствения на Балканите елинистически храм на Великата богиня – майка Кибела и с изследваното старобългарско селище с некропол от IX-X в.  Отпътуване за Кранево. Свободно време за плаж. Вечеря.Нощувка.

ЧЕТВЪРТИ ДЕН
Закуска. Свободно време за плаж. Освобождаване на хотела. Отпътуване за Аладжа манастир. Аладжа манастир е един от малкото скални манастири в България, при които са ясно разграничими отделните помещения с различна функция. Скалният манастир се намира в централната на част на природния парк „Златни пясъци” – защитена територия с редки дървесни видове. Отпътуване за Пазарджик. Пристигане вечерта.

Цената включва:

  • Транспорт с комфортен автобус
  • 1 нощувка със закуска и вечеря в хотел в Слънчев бряг
  • 2 нощувки с 2 закуски и две вечери в хотел в Кранево
  • Медицинска застраховка
  • Водач от агенцията и професионално екскурзоводско обслужване

Цената не включва:

  • Входни такси за посещаваните обекти
  • Изхранвания извън посочените
  • Разходи от личен характер
  • Медицинска застраховка за лица над 69 г.-6 лв.

Разгледай повече