Нашият красив Македонски край

Пазарджик- Мелник – Роженски манастир – с.Златолист – Сандански – Самуилова крепост – Рупите – Банско – Пазарджик

 15 и 16 юни 2019
29 и 30 юни 2019
28 и 29 септември 2019
05 и 06 октомври 2019
12 и 13 октомври 2019
02 и 03 ноември 2019
2 дни/1 нощувка
ЦЕНА: 78 ЛВ НА ЧОВЕК

ПЪРВИ ДЕН Отпътуване от Пазарджик в 6.00 ч. Кратка почивка в района на Якоруда. Отпътуване за Мелник като по пътя се любуваме на прочутите Мелнишки пирамиди, които са природна забележителност. Свободно време за обяд и разглеждане на най-представителната възрожденска къща в България-Кордопуловата къща. Прави се дегустация на мелнишко вино. Отпътуване за Роженския манастир – един от старите и големи български манастири, в двора на който расте 300-годишна лоза, а в църквата на манастира е чудотворната икона на Света Богородица Портаиса. Пристигане в с.Златолист в ман.Свети Георги, където е живяла пророчицата преподобна Стойна. Тя е призната от самата Ванга, а местните хора я почитат като светица. Църквата е много стара- счита се, че е от 10 век. Иконите в нея са нетрадиционни, а в средата на църквата е камъкът, на който се е молела светицата. В двора на манастира има 1300 годишен чинар и аязмо с лековита вода. Гробът на светицата е зад църквата. Отпътуване за град Сандански, където се настаняваме в хотел, разположен до самия център и ранно-християнската базилика от римско време. Време за почивка и разходка из един от най-посещаваните курорти в България, заради лековития въздух и минералните извори. Посещение на местен ресторант по желание. Нощувка. Закуска.

ВТОРИ ДЕН Отпътуване към парк Самуилова крепост, където през 1014г. византийският император Василий втори побеждава в засада 14 000 армия на цар Самуил и ослепява пленените войници. Отпътуване за Рупите – тайнственото място с много силно енергийно излъчване,където пророчицата Ванга приемаше своите посетители до 1996 г., когато почина. Посещение на църквата Света Петка, построена с нейни средства, музея, гроба и лековитите извори. Отпътуване за град Банско – един от най-бързоразвиващите се зимни курорти, родно място на Паисий Хилендарски, Никола Вапцаров, Неофит Рилски. Посещение на една от най-големите църкви в България-Света Троица, която е паметник на културата. Свободно време за разходка. Пристигане в Пазарджик около 19 ч.

Цената включва:

  • Транспорт с комфортен автобус
  • 1 Нощувка
  • Медицинска застраховка
  • Водач от агенцията

Цената не включва:

  • Входни такси за посещаваните обекти
  • Изхранвания извън посочените
  • Разходи от личен характер

Условия за резервация:

  • депозит 30% от пакетната цена
  • доплащане – до 15 дни преди отпътуване

Минимален брой туристи за осъществяване на екскурзията: 40 туристи
Срок за уведомление при недостиг на минималния брой туристи: 5 дни преди началната дата.

„Надежда Травел БГ“ има сключена застраховка „Отговорност на туроператора“ № 03700100001833/ 14.01.2019 г. при ЗД„Евроинс“ АД – гр.София, бул. „Христофор Колумб”№43 В тел.0700 17241