Рим – Ватикана – Тиволи – Самолетна програма!

Рим – Ватикана – Тиволи

Дата: 29.02.2024 – 03.03.2024 – РЕЗЕРВАЦИИТЕ ЗАПОЧНАХА!

3 нощувки/4 дни

Промоционална цена – специално за вас!

*с възможност за двупосочен трансфер*

1 ДЕН: 29.02.2024  ( четвъртък  -София – Рим):

Сборен пункт летище София (Терминал 2). Сборен пункт на Летище София в 10,00 ч. Отпътуване с полет на авиокомпания Wizz air в 15,00 ч. Пристигаме в Рим. В 16,00 ч.  Следва трансфер до града и при възможност – настаняване в хотела. Пешеходна обиколка, представяща короната на Рим – неговият Колизеум. Една от най-внушителните сгради в историята – внушителна с вида си, с хората, които е погубила и с това, което е оставила зад себе си – спомена за една велика империя. До него е Римският Форум, който някога е бил централната част на Древен Рим. Днес той съставлява най-обширната зона с руини, и е разположен в подножието на Палатин, един от седемте хълма на Рим. Посещение на Папската катедралата „Санта Мария Маджоре“– историческо място за България. Панорамна разходка  с  екскурзовод на български език до Термите на Диоклециан (отвън) и последният проект на Микеланджело – Санта Мария Ди Анджели.  Свободно време за разходка и вечеря. Нощувка /1/.

2 ДЕН:01.03.2024  – ( петък – Ватикана):

Закуска. Екскурзия до Ватикана. Туристическата обиколка започва от огромния площад „Св. Петър“. Площадът е входът към Базиликата Св. Петър и е ограден от тосканските колони на Бернини, а в центъра му се намира Египетския обелиск.  От тук се отправяме към Ватиканските музеи.  Папа Юлий II основава музеите през 16 век. Това изключително културно и историческо наследство наброява 11 музея с 5 галерии и 1400 зали. Следва Замъкът Сант Анджело, свързан с Ватикана чрез укрепен коридор, използван от папите като път за бягство. Този замък е бил резиденция на папите и хранилище за техните ценности. Едновременно с това е и бивш затвор. На моста пред него са се излагали телата на екзекутираните затворници. Днес те са заместени от 10 статуи, познати като Ангелите на Бернини. Разходка до площад Навона. Свободно време и връщане обратно в хотела. Нощувка /2/.

3 ДЕН: 02.03.2024  – ( събота – Тиволи):

Закуска. Екскурзия до Тиволи. Посещение на Вилата на Император Адриан от 2в. или Вила Д‘есте, които са под закрилата на ЮНЕСКО. По време на екскурзията ще научите интересни неща за ренесансовата епоха и Древен Рим. Ще видите един от най-известните музикални фонтани в света – Орган. И  ще се разходим сред някои от най-екстравагантните градини на Италия. Обиколката ни включва най-забележимите обекти, намиращи се в централната част на столицата, като Фонтана Ди Треви, Пантеона и площад Испания. Ще може да прекарате свободното си време из уличките на града или да посетите най-популярната търговска улица Виа Дел Корсо, площад Венеция –наречен сърцето на града, начело с дворецът „Венеция“. Свободно време за разходка и вечеря. Нощувка /3/.

4 ДЕН: 03.03.2024  –  (неделя – Рим – София):

Закуска.  Свободно време или разходка до площад Република и Санта Мария ди анжели, Термите На Траян и др.  Трансфер до летище Рим и полет до Софияс авиокомпания Wizz Air в 21,15ч. – Кацане на Терминал 1 – Летище София – 00.10 ч.

Цени от 795 лева

Цената включва:

 • Самолетен билет София – Рим – София;
 • Летищни такси в размер на 40 Евро;
 • Малък ръчен багаж с размери 40 / 20 / 25см до 10 кг;
 • 3 нощувки със закуски в централната част на Рим; 
 • Водач по време на цялото пътуване;
 • Екскурзоводско обслужване на български език.
 • Пешеходна обиколка на централната част на Рим.
 • Медицинската застраховка „Помощ при пътуване в чужбина“

Цената не включва:

 • Трансфер летище – хотел – летище
 • Допълнителен багаж до 10кг. с размери 55/40/20 см или до 20 кг;
 • Доплащане за самостоятелна стая;
 • Избор на седалка в самолета;
 • Сити такса в размер на 4 евро на човек на ден;
 • Билети за градски транспорт- 1.50 евро за 100 минути;
 • Двупосочен трансфер от Вашия град до сборен пункт в София;
 • За туристи над 65 години- доплащане 15 лв. за застраховка
 • Застраховка „ Отмяна на пътуване“
 • Двупосочен трансфер на човек Пазарджик – София (Терминал 2) – Пазарджик при минимум 15 човека – 60 лв.
 • Двупосочен трансфер на човек Пловдив – София (Терминал 2) – Пловдив при минимум 10 човека – 80 лв.

Допълнителни екскурзии по желание:

 • Ватикана, цена 40 евро за възрастен /25 евро за дете/ с местен лицензиран екскурзовод; /в цената се включват и 2 чифта аудиосистеми за Ватикана и за Св. Петър/
 • Тиволи– лятната резиденция на императорите- 30 евро;

Необходими данни за резервация: Три имена, ЕГН и номер на документа, с който ще се пътува (лична карта или международен паспорт).

Начин на плащане: първоначална вноска 200 лева в деня на записване, доплащане до 30 дни преди отпътуването.


Забележка: * Агенцията си запазва правото на промени в последователността на изпълнение на програмата.

* Местата в самолета се разпределят автоматично от авиокомпанията и Надежда Травел БГ не гарантира за определени места. Може да направите своя избор предварително срещу доплащане, за да си гарантирате съседни седалки по време на полета.

*Възможна е промяна в полетното разписание от страна на авиокомпанията.

ТУРОПЕРАТОРЪТ си запазва правото на промени в цените и програмата по независещи от него причини и НЕ носи отговорност за туристи, недопуснати от съответните гранични власти

Разгледай повече