Плитвички езера и Постойна яма

Пазарджик – София –Загреб – Плитвички езера – Постойна Яма – Предяма – Любляна -Пазарджик

Вид транспорт: Автобус

Дати: 01.10.2020
Продължителност: 4 дни / 3 нощувки
Цена от: 355 лв.

Първи ден: Отпътуване от Пазарджик  в 04:00 ч. от спирката до Новата Била (старата автогара) по маршрут София – Загреб. Пристигане в Загреб. Настаняване. Свободно време. По желание и срещу допълнително заплащане  – вечеря в хотела. Нощувка.

Втори ден: Закуска. Целодневна екскурзия до Национален парк „Плитвички езера“ (без включени входни такси). Най-известният национален парк на Хърватска е включен в списъка на ЮНЕСКО. Природната забележителност представлява 16 езера, свързани чрез 56 водопада, които са се образували между планинските масиви в района на Лика при наслагването на седименти, гъсти букови и елови гори. Системата условно се разделя на: Горни езера и Долни езера. Най-високо над морското равнище е Прошанското езеро (639 метра), а най-ниско е Новаковица брод (503 метра). Горните езера са свързани с множество красиви водопади. Долните езера са заобиколени само от храсти и лежат върху варовити скали. Разходка по един от туристическите маршрути за разглеждане на Долните езера с най-високия в Хърватия водопад Велики слап. Свободно време. Връщане в Загреб късния следобед. По желание и срещу доплащане – вечеря в хотела. Нощувка.

Трети ден: Закуска. Целодневна екскурзия до Словения: пещерата Постойна яма, замъка Предяма и Любляна (без включени входни такси). Пещерата Постойна яма е карстова пещерна система с дължина над 20 км., намираща се на около 10 километра от словенския град Постойна. Тя е най-дългата пещерна система в страната и една от най-посещаваните й туристически дестинации. Предлага най-дългия туристически пещерен маршрут в света: 5.3 километра. Пещерата е създадена от хилядолетно дело на река Пивка. Част от маршрута в пещерата се изминава с влакче, което е първата пещерна железопътна система в света. В Постойна живее Ендемитът пещерен протей (или още човешка рибка), който е най-голямото пещерно земноводно в света. Посещение на замъка Предяма, намиращ се в непосредствена близост до пещерата. Замъкът с право може да бъде наречен най-красивият ренесансов замък в цяла Словения. Извисява се на височина от 100 м. Замъкът Предяма е построен като непревземаема крепост. Отпътуване за най-големият град в Словения – столицата Любляна. Пешеходна обиколка в старата част на града. Любляна е в централната част на страната. Връщане в Загреб . По желание и срещу доплащане – вечеря в хотела. Нощувка.

Четвърти ден: Закуска. Туристическа програма в Загреб – централният площад „Бан Йелачич“, Старият град със средновековните квартали Каптол и Градец, Катедралата, Кървави мост, Каменната порта с чудотворната икона на Благословената Дева Мария и Христос, църквата „Св. Марко“, Парламентът.  Отпътуване за България. Пристигане в Пазарджик късно вечерта.

Цената включва:

 • транспорт с комфортен автобус
 • 3 нощувки със закуски в хотел в Загреб
 • туристическа обиколка в градовете Любляна и Загреб,
 • екскурзия до пещерата Постойна Яма
 • медицинска застраховка, екскурзоводско обслужване

Цената не включва:

 • доплащане за единична стая – 90 лв.
 • входна такса за замъка Предяма – 14 € ( студенти и ученици от 16-25 г.  – 11 €; деца до 15 г. – 9 €)
 • входни такси за пещерата Постойна – 26 € ( студенти и ученици от 16-25 г. – 21 €; деца до 15 г. – 16 €)
 • комбиниран билет – Пещерата+замъка – 35 € ( студенти и ученици от 16-25 г. – 29 €; деца до 15 г. –22 €)
 • посещение на национален парк „Плитвички езера“ – 25 € (билет + екскурзовод + транспорт) ( студенти – 21 €; деца 7-18г. –17 €)

Начин на плащане:

 • депозит – 30 % от пакетната цена
 • доплащане – 7 дни преди отпътуване

Начин на плащане:

 • международен паспорт или лична карта с минимум 6 месеца валидност към датата на отпътуване
 • За деца до 18 г., пътуващи без родители или с 1 родител е необходима нотариално заверена декларация от родителите /оригинал и две копия/.

 

„Надежда Травел БГ“ има сключена застраховка „Отговорност на туроператора“ № 03700100002539/ 20.01.2020 г. при ЗД„Евроинс“ АД – гр.София, бул. „Христофор Колумб”№43 В тел.0700 17241

Уважаеми клиенти,
Във връзка с приетото извънредно положение в страната, се налага временна реорганизация на работното време на Надежда Травел БГ ООД. Офисът ще работи дистанционно считано от 16.03.2020 до 13.04.2020
На всички въпроси ще бъдат дадени отговори
по телефон 0889 89 68 87 и 0886 82 32 20
електронните пощи nadezhdatravel.bg@gmail.com и nadejda21@abv.bg,
Като гарантираме незабавна реакция в рамките на работното ни време!
Понеделник – Петък
09.00 – 18.00 ч.
Събота и Неделя
Почивен Ден
Пожелаваме на всички преди всичко да сте здрави и отговорни към себе си и околните и да не забравяте, че ние много държим на вас и Ви чакаме отново в нашите екскурзии