Панагюрище и село Чавдар

Пазарджик-Панагюрище-с.Чавдар-Пазарджик

18 февруари 2024, 08 септември 2024, 06 октомври 2024,                                 03 ноември 2024, 08 декември 2024, 15 декември 2024

Цена: 50 лв на човек

Отпътуване от Пазарджик в 7.30 ч. от спирката до новата Била (старата автогара). По желание посещение на Историческия музей в Панагюрище, трезора с Панагюрското златно съкровище, къщата на Райна Княгиня, Тутевата и Лековата къща. Свободно време за разходка до монумента на Априлското въстание, който се извисява над централния площад на града. Отпътуване за с.Чавдар- едно от най-красивите български села, сгушено в Средна гора. Селото е благоустроено с красив парк и спортен комплекс. В центъра му се намира старата църква Архангел Михаил, а южно от селото се стига до Археологически парк „Тополница“, състоящ се от музейна сбирка и пет неолитни къщички, така добре пресъздаващи живота и бита на неолитните хора. До него е построен параклисът света Петка. От тази част на хълма се открива красива панорамна гледка към цялото село Чавдар. Археологически комплекс „Тополница“ разполага още с ресторант с прекрасен панорамен изглед към Средна гора. Свободно време за обяд и разходка. Отпътуване за Пазарджик.

Цената включва:

  • транспорт с комфортен автобус
  • екскурзоводско обслужване с водач от фирмата
  • медицинска застраховка за лица до 69г

Цената не включва

  • входните такси за посещаваните обекти
  • медицинска застраховка за лица над 69г- доплащане 6 лв

Информация за ПРЕДКОЛЕДНИТЕ базари през месец декември.

Освен на коледни изненади, открита музикална сцена, театър, зона с местни продукти, немски специалитети, коледни сладкиши, греяно вино, както и базар на изкуствата с художествени занаяти, тази година ще имате възможността да се насладите и на по-богата и разнообразна културна програма за малки и големи!

Разгледай повече