Нова година 2024 в Ниш + балкански купон с жива музика – РАННИ ЗАПИСВАНИЯ!

От Пазарджик, Ихтиман, Вакарел, София / от град Пловдив и Панагюрище при резервации до 29.09.2023 – безплатен трансфер/ и от ВСЕКИ ДРУГ РЕГИОН при минимум 7 човека срещу допълнително заплащане.

31.12.2023-02.01.2024 – РАННИ ЗАПИСВАНИЯ ДО 29.09.2023 г.

3 дни/ 2 нощувки + транспорт + 2 закуски + 2 ПРАЗНИЧНИ вечери и още много…

Резервирай срещу аванс от 150 лв. до 29.09.2023 г.

1 ден  /31.12.2023 неделя/: Отпътуване в 6.00 ч. от спирката до новата Била ( старата автогара по маршрут Калотина – Ниш. Разходката в град Ниш – древният Наисус, започва с посещение на Медиана (срещу допълнително заплащане), където през 272 г. в семейството на военачалника Констанций Хлорус и дъщерята на ханджия, Юлия Флавия Хелена, се ражда първият християнски римски император – Константин Велики. Родното място на римския император Константин Велики се намира в близост до термални извори. Там императорът построява своята лятна резиденция през 4-и век и нарича Медиана. На място ще разгледаме оригинални мозайки. Следва посещение на най-големия търговски център в Ниш -МОЛ Делта. Настаняване в хотела и подготовка за Новогодишната вечер. Честита Нова година!

2 ден /01.01.2024 понеделник/: Късна закуска. Пешеходната разходка в града започва с посещение на Нишка крепост. Тя е построена през 18 век и е една от най-добре запазените крепости от Османско време. Там се е намирало първото римско укрепление под името Наисус, а днес са запазени оръжейницата, превърната в галерия, една джамия, превърната също в галерия и няколко работилници, действащи в момента като кафенета и сувенирни магазини. Нишка крепост е под егидата на Юнеско. Преминавайки по моста над река Нишава, разходката продължава към Площада на Освобождението, в центъра на който е паметникът на освободителите на града, издигнат през 1936 г., възрожденската  улица “Казанджийска”, запазила своя облик и очарование от 18 век със своите магазини и кафенета. Свободно време в централната част на града.Свободно време. Вечеря. Нощувка.

3 ден /02.01.2024 вторник/: Закуска. Отпътуване за Пирот. Първото споменаване на Пирот е от 2 век, когато на мястото на днешния град е изградена римската станция Turres или Mutatio Turres. През IX век районът е включен в състава на българската държава и споделя нейната съдба до падането ѝ под византийско и османско владичество. По време на Възраждането градът е един от центровете на българската църковно-просветна борба. В града е добре запазената средновековна българска крепост, която е умален модел на бабини Видини кули.По желание, срещу допълнително заплащане, посещение на музея на Понишавието. Сградата е построена през 1848 година като в архитектурен план принадлежи към типичния Балкански стил от 19-ти век. В музея ще се запознаем с живота на богато семейство през 19 век, както и с дейността на занаятчиите в региона през този период. Свободно време за обяд. Отпътуване за България.                                                                                                               

НОВА ЦЕНА-495 лв. СТАРА ЦЕНА – 650 лв.

ВъзрастенЦена на човек в двойна/тройна стаяДете от 1 г. до 10 г. настанено с двама възрастниДете от 10 г. до 15 г. настанено с двама възрастни
495 лв.375 лв.435 лв.

Цената включва:

  • Транспорт с туристически автобус
  • 2 нощувки със закуски в хотел ***   в Ниш
  • 2 вечери с жива музика + Новогодишната
  • Пешеходна разходка в Ниш
  • Пешеходна разходка в Пирот
  • Застраховка „Помощ при пътуване в чужбина“ с асистанс и лимит на отговорност 5000 EUR .
  • Екскурзоводско обслужване

Цената не включва:

  • Входни такси за музеи и обекти, посещавани по желание, и градски транспорт
  • Изхранвания извън посочените
  • Допълнителните услуги и мероприятия по програмата, е необходимо да се заявят в офиса.

Валутен курс: 1 евро = 118 сръбски динара

Часово време: България 12 ч.; Сърбия 11 ч.

Важна информация:

Екскурзията се провежда при минимум 40 записани туристи

Необходими документи: валиден задграничен паспорт или лична карта, за деца под 18 години , пътуващи без родители, се изисква декларация или пълномощно – нотариално заверено от родителите

Разгледай повече