Магията на Северозападна България

ПАЗАРДЖИК- ВРАЦА КОЗЛОДУЙ –ВИДИН МАГУРАТА БЕЛОГРАДЧИК ПЕЩЕРА ВЕНЕЦА-ЧИПРОВЦИ-ЛОПУШАНСКИ МАНАСТИР-БЕРКОВИЦА- ПАЗАРДЖИК

19.09-21 септември 2020

3 дни/2 нощувки

Цена: 150 лв на човек 

ПЪРВИ ДЕН Отпътуване в 5.00 ч. от Пазарджик-от спирката до новата Била (старата автогара). Почивка за кафе в района на Ботевград. Отпътуване за Враца като се посещава Историческия музей. Той е един от най-големите в България с богата археологическа експозиция и съкровища от времето на траките. В него има специална зала, посветена на Христо Ботев. Отпътуване за Козлодуй. Посещение на историческия кораб „Радецки“, с който Ботевата чета слиза на козлодуйския бряг през 1876 г. Отпътуване за град Лом. Разходка по кея на едно от най-големите Дунавски пристанища. Отпътуване за град Видин. Посещение на Бабини Видини кули. Крепостта е изградена върху останки на античния град Бонония на брега на река Дунав. От крепостта се открива чудесна гледка към Дунав мост-2. Настаняване в хотел. Свободно време. Нощувка.

ВТОРИ ДЕН  Закуска. Разходка в крайдунавския парк на град Видин и разглеждане на емблематичните сгради за града- Конака, Кръстатата казарма. Отпътуване за пещера Магурата – една от старите по нашите земи.  Пещерата се използва и за производството на шампанизирано вино, което отлежава при естествени условия, сходни с тези, използвани при производството на френско шампанско. Отпътуване за Белоградчик и посещение на Белоградчишките скали. Уникалният природен феномен Белоградчишки скали е скален комплекс с дължина около 30 км и ширина 6-7 км. Те са извайвани от природата в продължение на повече от 200 млн. години. Червеникавият им оттенък се дължи на съдържанието на железен окис.Скалите са разнообразни по форма и големина скални творби, издигащи се на повече от 100 м височина. Сред гънките на Белоградчишките скали древните римляни построили укрепление, което било използвано по-късно и от българи, и от османци – Белоградчишката крепост. Отпътуване за пещера Венеца, която е една от най-красивите в България. Пещерата се посещава със специална екипировка, подсигурена на място. Отпътуване за Чипровци и настаняване в хотел. Нощувка.

ТРЕТИ ДЕН Закуска. Демонстрация на стан за тъкане на Чипровски килими. Голямо развитие получава килимарството през XIX век. Известният чипровски килим се изработва ръчно, на вертикален стан, от чиста вълна. Посещение на музея в Чипровци, където е събрана богата сбирка за историята и бита на хората от този малък, но пълен с история и забележителности град. Чипровци е много старо селище, възникнало още в тракийско време. Оттогава датира и рудодобивът по тези земи. Отпътуване за Чипровски манастир. Той е един от най-старите манастири, основан скоро след приемането на християнството за официална религия в България. Отпътуване за Лопушански манастир. Той бил любимо място на писателя Иван Вазов, заради чудесната природа. Тук той написал части от най-известния си роман „Под игото”. В този манастир беше открита иконата на Света Богородица в манастирската стена. Отпътуване за Берковица. Градът е разположен в полите на Западна Стара планина. Посещение на къща-музей Иван Вазов, етнографски музей, Часовниковата кула-символ на града. Отпътуване за Пазарджик.

Цената включва:

  • Транспорт с комфортен автобус
  • 2 нощувки в хотел 2*
  • Медицинска застраховка
  • Водач от агенцията

Цената не включва:

  • Входни такси за посещаваните обекти
  • Изхранвания извън посочените
  • Разходи от личен характер

Доплащания:

  • Доплащане за медицинска застраховка: Лица над 64 год. – 2 лева.

Условия за резервация:

  • депозит 30% от пакетната цена
  • доплащане – до 15 дни преди отпътуване

Минимален брой туристи за осъществяване на екскурзията: 40 туристи
Срок за уведомление при недостиг на минималния брой туристи: 5 дни преди началната дата.

При неспазване на часовете за посещение и отпътуване от туристите, фирмата не носи отговорност !

 

Разгледай повече