Прелестите на Лещен, Ковачевица и региона

ПАЗАРДЖИК – СЕЛО ДОБЪРСКО БАНСКО – ОГНЯНОВСКИ МИНЕРАЛНИ БАНИ – НИКОПОЛИС АД НЕСТУМ – ГОЦЕ ДЕЛЧЕВ – ХАДЖИДИМОВО – ЛЕЩЕН – КОВАЧЕВИЦА – ДОСПАТ – ПАЗАРДЖИК

03 и 04 октомври 2020
 2 дни/ 1 нощувка

ПЪРВИ ДЕН Отпътуване от Пазарджик в 6.00 ч. Пристигане в  село Добърско, където се посещава старинната църква Свети Свети Теодор Тирон и Теодор Стратилат. Тя е паметник на културата и един от 100-те национални обекта. Църквата е изографисана изцяло отвътре като има стенописи, които не могат да се видят никъде другаде по света- Исус в ракета, Богородица в капсула от червена светлина, цялото житие на Исус от рождението до Второто пришествие, изображения на женски светици, каквито не се срещат в много християнски храмове. Отпътуване за Банско. Пристигане в Банско и разходка в най-бързо развиващия се зимен курорт у нас. По желание посещение на къщата на Вапцаров, къщата на Неофит Рилски и църквата Света Троица. Свободно време. Отпътуване за Огняновските минерални бани. Огняновски минерални бани e балнеоложки курорт, намиращ се в Западни Родопи край с. Огняново. Разполага с 24 термоминерални извора с температура на водата 39-40◦C. Изключително подходящи за външно и питейно балнеолечение на заболявания на опорно-двигателния апарат, ендокринната, дихателната и храносмилателната система, обмяна на веществата, нервни, гинекологични и сърдечно-съдови болести. Възможност за посещение на минерален басейн в комплекса и време за обяд. Отпътуване за римския град Никополис ад Нестум(град на победата), построен от император Траян в чест на победата му над Даките. Отпътуване за Гоце Делчев. Разходка и свободно време за разглеждане на града и уникалния Исторически музей. Отпътуване за Хаджидимово. Настаняване в хотел Градина. По желание вечеря в ресторанта на хотела. Нощувка.

ВТОРИ ДЕН Закуска. Отпътуване за манастира Свети Георги, разположен живописно над Хаджидимово. В него се намира чудотворна икона на Свети Георги. Отпътуване за Лещен- също архитектурен резерват. Разходка по калдъръмените улички до „къщата на Флинстоун“, посещение на Старинната църква. Отпътуване за Ковачевица- архитектурен резерват, прочут със своите самобитни къщи. Свободно време за обяд. Тук са се снимали много от историческите български филми. Отпътуване за Пазарджик през град Доспат. Пътят преминава през красивите и живописни Родопски язовири Доспат, Широка поляна, Голям Беглик, Малък Беглик. Фотопауза на един от язовирите. Пристигане в Пазарджк вечерта.

Цена на човек в двойна стаяЦена на човек в единична стая
78 лв.110 лв.

Цената включва:

  • Транспорт с комфортен туристически автобус
  • 1 нощувка със закуска в хотел 3*
  • Медицинска застраховка
  • Водач от фирмата и екскурзоводско обслужване

Цената не включва:

  • Входни такси за посещаваните обекти
  • Изхранвания извън посочените
  • Разходи от личен характер

Условия за резервация:

  • депозит 30% от пакетната цена
  • доплащане – до 15 дни преди отпътуване

Минимален брой туристи за осъществяване на екскурзията: 40 туристи
Срок за уведомление при недостиг на минималния брой туристи: 10 дни преди началната дата.

Разгледай повече