Коледна приказка в Драма – градът на сънищата Онируполи

Пазарджик-пещера Ангитис-Драма-Хаджидимово-Гоце Делчев-Пазарджик

05 и 06 декември 2020
12 и 13 декември 2020
2 дни/1 нощувка
Цена: 95 лв на човек

Първи ден Отпътуване от Пазарджик в 7.30 ч. от спирката до новата Била (старата автогара) по маршрут Пазарджик – ГКПП Илинден. Посещение и разглеждане на пещерата “Ангитис” (единствената пещера над река в Гърция). Пещерата е една от най-красивите в Гърция с подземната река под планината Фалакро, дълга 12 км и с богатата украса от сталактити и сталакмити. В пещерата има находки от човешко присъствие от 3-то хилядолетие пр. Хр. Намерени са и инструменти, сечива и оръжия, създадени от първобитни хора преди повече от 5000 г. Находките се пазят в археологическия музей в Драма. От 2000 г.откакто е отворена пещерата, посетителят може да се наслаждава на първите 500 метра на този уникален феномен. В „Залата на колелото“, която днес се свързва с основната част на пещерата с коридор, дължи името си на голямо хидравлично колело с диаметър 8м, което е покривало нуждите за вода и за напояване в региона от времето на османската епоха. Отпътуване за град Драма. Драма е оживен град с дълга и богата история. Построен е буквално върху вода. Бистрите извори на река Агиа Варвара образуват невероятен парк в сърцето на Драма, който е един от 60-те най-добри природни паркове в Европа. Всяка година, от 2004 насам, за Коледа в град Драма се издига град в града – Онируполи или град на сънищата. Малки кокетни къщички, които напомнят домовете на любимите приказни герои, се подреждат една до друга и грейват в разноцветни коледни гирлянди и вълшебни светлини. Самият Дядо Коледа посреща посетителите с приветлива усмивка и много обещания, а след това. След това се подреждат чудесата! Къщичка след къщичка, едно интересно място след друго, една приказна идея след друга. Толкова много избор и толкова много коледно настроение едва ли е възможно да кипи по уличките на друго градче. Шоу, музика, танци, песни, театрални постановки, изложби, изненади за децата, различни интерактивни дейности. Изборът е огромен, стига да сте готови да се впуснете в приключението Коледа в Онируполи. Свободно време за разглеждане на Коледното градче около 3 часа. Отпътуване за България и настаняване в хотел в Хаджидимово. По желание участие в Коледна вечер в ресторанта на хотела с много музика, танци и празнични изненади. Нощувка.

Втори ден Посещение на манастира Свети Георги с чудотворната икона на светеца. Отпътуване за град Банско – най-бързоразвиващият се зимен курорт у нас. Време за обяд. Възможност за разходка с кабинковия лифт. Отпътуване за Пазарджик.

Цената включва:

 • Транспорт с туристически автобус
 • 1 нощувка със закуска в хотел Градина 2*, Хаджидимово
 • Медицинска застраховка
 • Екскурзоводско обслужване
 • Водач от агенцията

Цената не включва:

 • Входни такси и разходи от личен характер
 • Изхранвания извън посочените
 • Входните такси за посещаваните обекти

Доплащания:

 • Доплащане за медицинска застраховка: Лица над 68 год. – 2 лева.

Условия за резервация:

 • депозит 30% от пакетната цена
 • доплащане – до 15 дни преди отпътуване

Необходими документи: валидна лична карта или задграничен паспорт за деца до 18 год., пътуващи сами или с един родител, нотариално заверена декларация от не пътуващия/те родител/и, че разрешават на детето си да напуска границите на Република България. Няма визови, медицински и санитарни изисквания за посещаваната страна

Минимален брой туристи за осъществяване на екскурзията: 40 туристи
Срок за уведомление при недостиг на минималния брой туристи: 5 дни преди началната дата.

Всеки турист е длъжен да си носи мобилен телефон с включен роуминг !!!

При неспазване на часовете за посещение и отпътуване от туристите, фирмата не носи отговорност !!!

Разгледай повече