Карнавалът в Ксанти – ПРОМО ОФЕРТА ДО 05.03.2024!

Пазарджик – Банско – Хаджи Димово – Ксанти – Кавала – Пазарджик

16-17 март 2024 – ПОСЛЕДНИ МЕСТА! 

2 дни/ 1 нощувка

Резервирай срещу 50 лв. до 05.03.2024 г. и се възползвай от ПРОМО цената – 165 лв . на човек.

РЕДОВНА ЦЕНА: 185 ЛВ НА ЧОВЕК

*С възможност за отпътуване от всеки местен регион срещу допълнително заплащане*

Първи ден:  Отпътуване от Пазарджик в 7.00 ч. от спирката до новата Била (старата автогара), 7:45 от Велинград. Пристигане в Банско и разходка из най-бързо развиващия се зимен курорт у нас. По желание посещение на къщата на Вапцаров, къщата на Неофит Рилски и църквата Света Троица, както и разходка до кабинковата станция. Отпътуване за римския град Никополис ад Нестум (град на победата), построен от император Траян в чест на победата му над Даките(посещава се съобразно метеорологичните условия). Отпътуване за Гоце Делчев, където се посещава историческият музeй. Той е един от 100-те национални туристически обекта и е разположен в сграда, която е паметник на културата.  Свободно време. Отпътуване за манастира Свети Георги, разположен живописно над Хаджидимово. В него се намира чудотворна икона на Свети Георги. Настаняване в хотел Градина в Хаджидимово. Купон в ресторанта на хотела. Нощувка.

Втори ден: Закуска. Отпътуване за граничен пункт Илинден. Пристигане в град Ксанти.Свободно време за разходка в центъра на града, където още се извисява часовниковата кула,построена през 1870 г. от българомохамеданина хаджи Емин Ага. В този район е и старият град с калдъръмените улички и старинните кафенета. В центъра на градаса и  многобройните сладкарници с вкусните сладкиши. Около 13 ч. започва карнавалното шествие по централната улица на града. В цяла Гърция се провеждат карнавали около Сирни заговезни като по този начин гърците гонят болестите и злите духове, подобно на кукерските празници у нас. Тук в Ксанти карнавалът е най-пищен и събира хиляди участници,облечени в пищни костюми и създаващи настроение на многобройните гости на града. Отпътуване за Кавала с кратък престой за разходка до Средновековната крепост,извисяваща се над града и символа на града -акведукта Камарес. Отпътуване за Пазарджик.

Цената включва:

  • Транспорт с комфортен туристически автобус
  • 1 нощувка със закуска в хотел Градина, Хаджидимово
  • Медицинска застраховка с Асистанс и покритие 2000 евро
  • Пътни, магистрални такси
  • Водач от фирмата и екскурзоводско обслужване

Цената не включва:

  • Входни такси
  • Разходи от личен характер

Доплащания:

  • Доплащане за медицинска застраховка: Лица над 69 год. – 6 лева.

Условия за резервация:

  • депозит 30% от пакетната цена
  • доплащане – до 15 дни преди отпътуване

Необходими документи: валидна лична карта или задграничен паспорт за деца до 18 год., пътуващи сами или с един родител, нотариално заверена декларация от не пътуващия/те родител/и, че разрешават на детето си да напуска границите на Р. България. Няма визови, медицински и санитарни изисквания за посещаваната страна

Минимален брой туристи за осъществяване на екскурзията: 40 туристи
Срок за уведомление при недостиг на минималния брой туристи: 5 дни преди началната дата.

Разгледай повече