Карнавалът в Струмица

Пазарджик – Рупите – Струмица – Сандански – Пазарджик

 29 февруари и 01 март 2020

2 дни/ 1 нощувка

ЦЕНА: 97 ЛВ НА ЧОВЕК

Първи ден: Отпътуване от Пазарджик в 7.00 ч. от спирката до новата Била ( старата автогара) по маршрут: Пазарджик-Велинград – Рупите. Пристигане в местността Рупите-свято място, скътано в пазвата на единствения съществувал някога в България вулкан – Кожух планина. Посещение на храма „Св. Петка“, построен от Ванга през 1992 год. и изографисан от известният художник Светлин Русев. Разглеждане на къщата на Баба Ванга, обявена за музей, където пророчицата е живяла до смърта си. Горещите гейзери и целебните избори допълват пейзажа на мистичната местност. Отпътуване за Стумица през ГКПП Златарево. Пристигане в града около обяд. Свободно време в центъра за обяд и за по чашка „жолта ракия“. След обяда кратка разходка до Водочкия манастир „Свети Леонтий“ в подножието на планината Еленица. Манастирската църква е строена на етапи през 11, 12 и 14 век. Споменава се, че от 1018 година църквата е седалище на Архиепископията на Струмица. Връщане в Стумица за участие в пищното карнавално шествие в града с много настроение и цветен парад, какъвто може да видите само в малкия Рио на Балканите. След приключване на шествието, групата отпътува към град Сандански. Настаняване  за нощувка в хотел 2*/3* късно вечерта.

Втори ден: Късна закуска в хотела. Свободно време за разходка в град Сандански в парка Свети Врач, посещение на Археологическия музей и Ранно-Християнската базилика.Отпътуване за Мелник. Пешеходна разходка в  най-малкото и кокетно градче в България, известно със своята възрожденска архитектура, сладкото червено вино от превъзходната мелнишка лоза и причудливите „мелове“ –Мелнишките пирамиди. Посещение на Кордопуловата къща с дегустация на вино и Музея на виното – автентична колекция от инструменти, съдове, съоръжения и технологии за производство на вино и ракия,  където квалифициран гид ще ви преведе през епохите на сътворенито на вълшебната течност. Отпътуване за Пазарджик около 15 ч. и пристигане привечер.

Цената включва:

  • Транспорт с комфортен туристически автобус
  • 1 нощувка със закуска в Сандански
  • Медицинска застраховка с Асистанс и покритие 2000 евро
  • Пътни, магистрални такси
  • Водач от фирмата и екскурзоводско обслужване

Цената не включва:

  • Входни такси
  • Разходи от личен характер

Доплащания:

  • Доплащане за медицинска застраховка: Лица над 64 год. – 2 лева.

Условия за резервация:

  • депозит 30% от пакетната цена
  • доплащане – до 15 дни преди отпътуване

Необходими документи: валидна лична карта или задграничен паспорт за деца до 18 год., пътуващи сами или с един родител, нотариално заверена декларация от не пътуващия/те родител/и, че разрешават на детето си да напуска границите на Р. България. Няма визови, медицински и санитарни изисквания за посещаваната страна

Минимален брой туристи за осъществяване на екскурзията: 40 туристи
Срок за уведомление при недостиг на минималния брой туристи: 5 дни преди началната дата.

Разгледай повече