Карнавал на хумора и сатирата в Габрово – 1 ден!

ПАЗАРДЖИК -ГАБРОВО КАРНАВАЛ НА ХУМОРА И САТИРАТА- ШИПКАПАЗАРДЖИК

18 май – Ограничени места!

ПРОМО ЦЕНА: 55 лв.

ПЪРВИ ДЕН: Отпътуване в 06.00 ч. от Пазарджик – спирката до новата Била (старата автогара), 06.20 ч. – Стамболийски (разклона)06.40 ч. – Пловдив (ОМВ – х-л ,,Санкт Петербург“. Почивка за кафе край Казанлък. Пристигане в град Габрово. Посещение на музея на хумора и сатирата и включване в карнавала на хумора в града. Всяка година в ‘столицата’ на хумора и шегата се провежда шарен карнавал около Деня на град Габрово – 17 май. Карнавалният празник е под мотото „Make Карнавал, not war“ и призовава градът да се превърне в столица на мира, използвайки своята богата традиция в хумора и сатирата. Най-старият и пищен карнавал в България ще се проведе по традиция в третия уикенд на май. Пъстроцветни костюми, маски, танци и музика ще завладеят града за три дни – от 17 до 19 май 2024г., а кулминацията е карнавалното шествие, което ще се проведе в събота, 18 май. Около 90 карнавални картини и 40 макета ще оживеят по централните улици на града, носейки послание за мир и хумор. Отделните сцени, изработвани в продължение на няколко месеца от художници, артисти, шивачи и доброволци, представят сатиричен поглед върху политически и обществени теми и личности от България и света. С карнавалното веселие и шествие, начело на което е огромната котка –символ на града, по централните улици, местните хора ще отпразнуват 101 – ата годишнина от обявяването на Габрово за град, така че парадът ще върне спомена за емблематични личности и прочути зевзеци от миналото.  По желание – посещение на Храм „Успение Богородично (Габрово)“ , Интерактивен музей на индустрията – Габрово, Национален музей на образованието – Габрово. Отпътуване за Пазарджик. Пристигане между 18-20 часа.

Цената включва:

  • Транспорт с комфортен автобус
  • Медицинска застраховка за лица до 69.99 г.
  • Професионално екскурзоводско обслужване

Цената не включва:

  • Входни такси за посещаваните обекти
  • Изхранвания извън посочените
  • Медицинска застраховка за лица на 69.99 г. – 6 лв.
  • Разходи от личен характер

ПОЛЕЗНА ИНФОРМАЦИЯ

Минимален брой туристи за осъществяване на екскурзията: 30 туриста

Крайният срок за уведомяване при недостигнат минимален брой туристи: 5 дни преди датата на заминаване

Начин на плащане: 100% при записване

Срокове за анулации и неустойки:

  • От деня, следващ деня на записването до 5-тия ден преди датата на заминаване – 20 % от общата стойност на туристическата услуга
  • От 5-тия ден до 1-вия ден преди датата на заминаване – 100% от общата стойност на туристическата услуга;

Необходими документи и условия на пътуване: валидна лична карта за български граждани. Няма паспортни, визови, медицински и здравни изисквания, свързани с пътуването.

Забележка:

Туроператорът НЕ носи отговорност при промяна на музейните такси работното време на музеите и програмата на фестивала. Възможно е да настъпят промени.

Туроператорът си запазва правото на промени в последователността на изпълнение на програмата по независещи от него причини и не носи отговорност за туристи, недопуснати от съответните власти.

Разгледай повече