Невероятното Северно Черноморие с море от лалета в Балчик и резиденция Евксиноград

Крепост Овеч (българската Китайска стена)-Балчик-Тюленово-Яйлата-нос Калиакра-Варна

05-07 април 2024 – НЯМА МЕСТА!

26-28 април 2024 – НЯМА МЕСТА!

*Резервирай срещу аванс от 80 лв. и се възползвай от ХИТ цената – 255 лв.*

С ОТПЪТУВАНЕ ОТ ПАЗАРДЖИК, ГОВЕДАРЕ, СТАМБОЛИЙСКИ, ПЛОВДИВ И СТАРА ЗАГОРА…от всеки един друг местен регион при минимум 8 човека срещу допълнително заплащане.

3 дни/ 2 нощувки

Първи ден Отпътуване ОТ ПАЗАРДЖИК, ГОВЕДАРЕ, СТАМБОЛИЙСКИ, ПЛОВДИВ И СТАРА ЗАГОРА…от всеки един друг местен регион при минимум 8 човека срещу допълнително заплащане. в 5.00 ч. от Пазарджик – спирката до новата Била (старата автогара), 05.20 ч. – Стамболийски (разклона), 05.40 ч. – Пловдив (ОМВ – х-л ,,Санкт Петербург“, 6.40 ч. – Стара Загора (бензиностанция Лукойл – Кольо Ганчев, бул. „Свети Патриарх Евтимий“ 1).Пристигане в Провадия. Провадия е селище с над 15 – вековна история. Градът е изходно място за посещение на крепостта Овеч. Останките на древната крепост Овеч се намират високо на скалисто плато източно от град Провадия. Платото е заобиколено от всички страни със скали и има формата на кораб. Крепостта е изградена от византийците в IV в. и е използвана от тях до началото на VII в. Днес от крепост Овеч са запазени и могат да се видят мостовото съоръжение между крепостта и платото Табиите  (напълно обновено), множество кладенци за събиране на вода (един от които с дълбочина 80 м.), щерни за зърно, руините на трикорабна едноабсидна църква център на Овечката епархия,  две еднокорабни едноабсидни църкви от XII-XIV в., стражевите кули, каменната северна порта, останки от затворнически помещения, мраморните колони на Омуртаг и др. Отпътуване за Балчик. Значима забележителност на Балчик е архитектурно-парковият комплекс „Балчишки дворец“ – състоящ се от комплекс вили изграден 1924-1934 г. за лятна резиденция на румънската кралица Мария Единбургска и създадената през 1955 г  Ботаническа градина. Посещение на двореца и градината.За Парада на лалетата в Балчик, има засадени над 54 000 бр. луковици лалета, зюмбюли, нарциси, мускари и други, които ще разцъфнат през пролетта на 2024 година в градините на Университетска ботаническа градина – Балчик. От всички само лалетата наброяват 50 000, от над 90 сорта. Изцяло новите сортове за градината, които ще могат да бъдат видяни за пръв път от посетителите напролет, са 32 от всички групи, като преобладаваща е групата Триумф – средно ранно цъфтящи лалета.Балчик е известен и с историческия си музей, където са експонирани открититите осем уникални статуи от бял мрамор на богинята майка Кибела  и над 18 мраморни плочи с напълно запазени надписи на старогръцки.  Настаняване в хотел. Нощувка.  

Втори ден Закуска.Отпътуване за нос Калиакра. Това е едно от най-атрактивните за туристите място по Черноморието заради богатата история, запазената природа и красивите панорамни гледки. Калиакра е природен и археологически резерват. Отпътуване за защитената местност Яйлата която е археологически резерват, намиращ се на около 1 км. южно от Камен бряг.Тук цари рядко срещана природна красота, съчетана с множество останки от древни цивилизации и загадки от миналото. Тук цъфтят и ухаят ароматни треви, а по отвесните скали към сушата и към морето се забелязват отворите на множество пещери. Намират се също праисторически пещерни жилища, тракийски гробници, антични винарни, светилище, жертвени камъни, некрополи, крепостна стена, средновековни полузаличени надписи, каменни икони и издълбани по пещерните стени кръстове. Тауклиман (Заливът на птиците) се намира на юг от Яйлата,е защитена местност. Тук могат да се видят разнообразни видове птици (повече от 100 вида), гнездящи или прелитащи в района. Посещение на Тюленово. Със своите скални образования,тюленовският бряг е един от най-живописните по нашето Северно Черноморие. Отпътуване към нос Шабла – най-източната точка на България. Фарът на нос Шабла е най-старият фар по черноморското ни крайбрежие, с най-високата кула. От всички български фарове той е с най-интересна история и с най-оригинална архитектура. Отпътуване за Шабла. Посещение на Зелен образователен център – Шабла. Разглеждане на експозиция с част от находките в региона, наблюдение в реално време на влажните зони, посредством камери, филм за биоразнообразието на района. Връщане в хотела.Нощувка.          

Трети ден Закуска. Отпътуване за Варна с възможност за посещение на царския дворец Евксиноград. Целият  комплекс „Евксиноград“ се разпростира на голяма площ и включва освен основната постройка на двореца, още оранжерии за редки растителни видове и живи цветя, френска градина и английски парк, винарска изба. Построен е от първия владетел на българската държава след освобождението от Османско робство-княз Александър Батенберг. Посещението на комплекса включва входна такса и предварително одобрение и разрешение за групи туристи. Отпътуване за Пазарджик.    

Цена на човек в двойна стаяЦена на човек в едининча стаяДете до 12г настанено с двама родители
255 лвпо запитване-5 % отстъпка от цената на възрастен

Цената включва:

  • Транспорт с комфортен туристически автобус
  • 2 нощувки със закуска в хотел в Балчик на брега на морето
  • Медицинска застраховка
  • Водач от фирмата и екскурзоводско обслужване

Цената не включва:

  • Входни такси за посещаваните обекти
  • Изхранвания извън посочените
  • Разходи от личен характер

Условия за резервация:

  • депозит 30% от пакетната цена
  • доплащане – до 15 дни преди отпътуване

Минимален брой туристи за осъществяване на екскурзията: 40 туристи
Срок за уведомление при недостиг на минималния брой туристи: 10 дни преди началната дата.

Разгледай повече