Остров Тасос – Кавала-пещера Алистрати

Пазарджик – Филипи- Керамоти- остров Тасос – Кавала-пещера Алистрати – Пазарджик

10 и 11 юни 2023, 08 и 09 юли 2023, 22 и 23 юли 2023, 12 и 13 август 2023 , 09 и 10 септември 2023

2 дни/ 1 нощувка

ПРОМО ЦЕНА: 155 лв на човек

*С ВЪЗМОЖНОСТ ЗА ОТПЪТУВАНЕ ОТ ВСЕКИ МЕСТЕН РЕГИОН*

Първи ден 5.00 ч. отпътуване по маршрут Пазарджик- Преминаване през ГКПП Илинден. Отпътуване за античния град Филипи. Древният град е тясно свързан с историята на Гърция и на цялото християнство. От многовековната история на Филипи са запазени части от древни базилики, форум и античен театър. / вход- 6 евро/. Отпътуване за Керамоти- курортно селище, разположено на красив залив на Егейско море с красив плаж и гледка към остров Тасос. Възможност за плаж или за разходка с ферибот до остров Тасос. Разглеждане на столицата Лименас- светилището на Посейдон, Акропола, Античния театър. Отпътуване за Кавала. Настаняване в хотел. Свободно време. Нощувка.

Втори ден Закуска. Пешеходна разходка из град Кавала, разположен в красив залив на Егейско море. Туристическа програма включва: пристанището, разходка в стария град до къщата на Мохамед Али паша /смятан за основател на съвременен Египет/, Имарета, построен от него, който се смята за най-голямата ислямска постройка в Европа. В момента тази постройка е превърната в луксозен хотел. Други забележителности са църквата „Св. Николай Чудотворец“, църквата „Св. Богородица”, паметника на Мохамед Али, Акведуктът Камарес – колосална конструкция, едно от многото дела на Сюлейман Великолепни. Конструкцията се състои от 60 арки. Разглежда се и крепостта на града, разположена на скалист нос на брега на Бяло море. Крепостта е имала 7 порти, като тази, която водела на север се е наричала Стамбул-капия. Екскурзоводската програма продължава около час и половина. Отпътуване за  пещера Алистрати, която е една от най-красивите пещери в Гърция. Посещение с беседа на български език/ вход-6 евро/. Близо до пещерата е и красивият каньон на река Ангитис. Отпътуване за Пазарджик.

Цена на човек в двойна стаяЦена на човек в единична стая
155 лв195 лв.

Цената включва:

  • Транспорт с комфортен туристически автобус
  • 1 нощувка със закуска в хотел 2*3*
  • Медицинска застраховка с Асистанс и покритие 2000 евро
  • Пътни, магистрални такси
  • Водач от фирмата и екскурзоводско обслужване

Цената не включва:

  • Входни такси и разходи от личен характер
  • Ферибот до остров Тасос

Доплащания:

  • Доплащане за медицинска застраховка: Лица над 70 год. – 6 лева.

Условия за резервация:

  • депозит 30% от пакетната цена
  • доплащане – до 15 дни преди отпътуване

Необходими документи: валидна лична карта или задграничен паспорт за деца до 18 год., пътуващи сами или с един родител, нотариално заверена декларация от не пътуващия/те родител/и, че разрешават на детето си да напуска границите на Р. България. Няма визови, медицински и санитарни изисквания за посещаваната страна

Минимален брой туристи за осъществяване на екскурзията: 40 туристи
Срок за уведомление при недостиг на минималния брой туристи: 10 дни преди началната дата.

Важно!!!- от 01.01.2018 г. година в Гърция е въведена city tax (такса престой), която се заплаща задължително и индивидуално на рецепцията на хотела. Ето го и размера на самата city tax (такса престой):

0.50 EUR на стая на ден в хотел 2*; 1.50 EUR на стая на ден в хотел 3*; 3.00 EUR на стая на ден в хотел 4* и 4.00 EUR на стая на ден в хотел 5* (заплаща се задължително и индивидуално на рецепцията на всеки хотел!)

Разгледай повече