Дяволския град – Ниш – Пролом баня

Пазарджик – Дяволският град – Пролом баня- Ниш – Пазарджик

02 и 03 март 2019

16 и 17 ноември 2019

2 дни/ 1 нощувка

ЦЕНА: 125 ЛВ НА ЧОВЕК

ПЪРВИ ДЕН: Отпътуване от Пазарджик в 5.00 ч. преминаване на граничен пункт при с. Калотина. Пътуването продължава през Прокуплье и Куршумлия към Дяволския град – комплекс от скални пирамиди по южните склонове на планината Радан, разположен на вододела между две клисури (Дяволска и Пъклена). 202 уникални пирамиди – кули, високи от 2 до 15 м. Мистерията на скалните фигури, изваяни от природните стихии, дава името на уникалното място „Дяволския град”. Друг природен феномен тук са двата извора с чудни свойства, вода с изключително висока киселинност и минерализация. Обиколка с местен екскурзовод на сръбски език. Свободно време за разглеждане и снимки на уникалния природен феномен. Вьзможност за обяд. Отпътуване към Пролом Баня – един от най-популярните СПА курорти, чиито минерални води са използвани за лечение и удоволствие още от древните римляни. Настаняване в СПА хотел 3*. Свободно време с възможност за посещение на СПА процедури и басейн. Посещение на типична сръбска вечер с традиционни ястия и музика. Нощувка.

ВТОРИ ДЕН: Закуска. Свободно време и още допълнително време за басейн и СПА процедури. Отпътуване към гр. Ниш – древният Наисус, където през 272 г. в семейството на военачалника Констанций Хлорус и дъщерята на ханджия, Юлия Флавия Хелена, се ражда първият християнски римски император – Константин Велики. Пешеходна разходка в Ниш, по време на която ще имате възможност да видите: „Челе кула”, построена на хълма Чегар, където войвода Стефан Зинделич и неговите четници на 19 май 1809 г. са разгромени от многочислената турска армия, ул. “Казанджийска”, запазила своя облик и очарование от 18 век със своите магазини и работилници, Площада на Освобождението, в центъра на който е паметникът на освободителите на града, издигнат през 1936 г., сградата на кметството, турската крепост от 18 век, на мястото на която се е намирало първото римско укрепление под името Наисус, а днес са запазени оръжейницата, превърната в галерия, една джамия, превърната също в галерия и няколко турски работилници, действащи в момента като кафенета и сувенирни магазини. Свободно време в централната част на града и възможност за обяд. Отпътуване за България. Пристигане в Пазарджик късно вечерта.

Цената включва: 

 • транспорт с лицензиран автобус
 • 1 нощувка със закуска в СПА хотел 3*;
 • екскурзоводско обслужване по маршрута;
 • медицинска застраховка;

Цената не включва: 

 • входна такса за Дяволския град с включена обиколка с местен екскурзовод на сръбски език;
 • вечеря със сръбска музика;
 • входни такси за други обекти;
 • разходи от личен характер;
 • СПА процедури и ползване на басейн

Доплащания:

 • Доплащане за медицинска застраховка: Лица над 64 год. – 6 лева.

Начин на плащане: 

 • депозит – 30 % от пакетната цена
 • доплащане – 7 дни преди отпътуване

Необходими документи:
международен паспорт или лична карта с минимум 6 месеца валидност към датата на отпътуване

Минимален брой туристи за осъществяване на екскурзията: 40 туристи
Срок за уведомление при недостиг на минималния брой туристи: 5 дни преди началната дата.

„Надежда Травел БГ“ има сключена застраховка „Отговорност на туроператора“ № 03700100001833/ 14.01.2019 г. при ЗД„Евроинс“ АД – гр.София, бул. „Христофор Колумб”№43 В тел.0700 17241