Круиз около Атонските манастири с 2 нощувки

Пазарджик-Пещера Ангитис–Аспровалта-круиз около Атонските манастири-Пазарджик

25 до 27 септември 2020

3 дни/2 нощувки

Цена: 149 лв на човек

Първи ден Oтпътуване от Пазарджик в 5.00 ч. от спирката до новата Била (старата автогара) по маршрут Пазарджик- пещера Ангитис. Преминаване през ГКПП Илинден-Ексохи. Посещение и разглеждане на пещерата “Ангитис” (единствената пещера над река в Гърция). Пещерата е една от най-красивите в Гърция с подземната река под планината Фалакро, дълга 12 км и с богатата украса от сталактити и сталакмити. В пещерата има находки от човешко присъствие от 3-то хилядолетие пр. Хр. Намерени са и инструменти, сечива и оръжия, създадени от първобитни хора преди повече от 5000 г. Находките се пазят в археологическия музей в Драма. От 2000 г. откакто е отворена пещерата, посетителят може да се наслаждава на първите 500 метра на този уникален феномен. В „Залата на колелото“, която днес се свързва с основната част на пещерата с коридор, дължи името си на голямо хидравлично колело с диаметър 8м., което е покривало нуждите за вода и за напояване в региона от времето на османската епоха. Отпътуване за Аспровалта-един красив гръцки курорт, разположен край Егейско море с широка и живописна плажна ивица. Възможност за посещение на манастира Света Лидия, посветен на първата жена християнка в Европа, покръстена от Апостол Павел. Настаняване в хотел в Аспровалта.Свободно време. Нощувка.

Втори ден Закуска. Сутринта отпътуване за селището Уранополи. Панорамна обиколка с корабче около Атонските манастири (срещу допълнително заплащане- 16 евро). Манастирите са построени в Света гора. Света гора или Атон е планински полуостров в Северна Гърция. Планината е посветена на Света Богородица като нейна градина, в която не се позволява присъствието на други жени освен Божията Майка. Според гръцката конституция, Света Гора е автономна монашеска общност под гръцки суверенитет и седалище на 20 православни манастира. До 1912 България има два свои манастира на Атон – Зографския и Хилендарския манастир.По време на разходката се изнася беседа на български език. Продължителност около 3 часа. Връщане в Аспровалта. Свободно време за плаж. Нощувка.

Трети ден Закуска. Свободно време за плаж. След обяд отпътуване за България. Пристигане вечерта.

Цената включва:

 • Транспорт с туристически автобус
 • 2 нощувки в хотел 1*/2*
 • Медицинска застраховка с Асистанс и покритие 2000 евро
 • Пътни, магистрални такси
 • Водач от фирмата и екскурзоводско обслужване

Цената не включва:

 • Входна такса за пещера Ангитис (6 евро)
 • Билет за корабче(16 евро)
 • Изхранвания извън посочените
 • Доплащане за медицинска застраховка: Лица над 68 год. – 2 лева.

Условия за резервация:

 • депозит 30% от пакетната цена
 • доплащане – до 15 дни преди отпътуване

Необходими документи: валидна лична карта или задграничен паспорт за деца до 18 год., пътуващи сами или с един родител, нотариално заверена декларация от не пътуващия/те родител/и, че разрешават на детето си да напуска границите на Р. България. Няма визови, медицински и санитарни изисквания за посещаваната страна

Минимален брой туристи за осъществяване на екскурзията: 40 туристи
Срок за уведомление при недостиг на минималния брой туристи: 5 дни преди началната дата.

Важно!!!– от 01.01.2018 г. година в Гърция е въведена city tax (такса престой), която се заплаща задължително и индивидуално на рецепцията на хотела. Ето го и размера на самата city tax (такса престой):

0.50 EUR на стая на ден в хотел 2*; 1.50 EUR на стая на ден в хотел 3*; 3.00 EUR на стая на ден в хотел 4* и 4.00 EUR на стая на ден в хотел 5* (заплаща се задължително и индивидуално на рецепцията на всеки хотел!)

Разгледай повече