Мини почивка – Аспровалта + круиз около Атонските манастири – НЯМА МЕСТА!

Пазарджик-Пещера Ангитис–Аспровалта-круиз около Атонските манастири-Пазарджик

20 – 23 септември 2024 

*СЕПТЕМВРИЙСКИ ПРАЗНИЦИ*

4 дни/3 нощувки

ХИТ ЦЕНА : 345 лв. на човек

Първи ден / петък/:Oтпътуване от Пазарджик в 5.00 ч. от спирката до новата Била (старата автогара) по маршрут Пазарджик- пещера Ангитис. Преминаване през ГКПП Илинден-Ексохи. Посещение и разглеждане на пещерата “Ангитис” (единствената пещера над река в Гърция). Пещерата е една от най-красивите в Гърция с подземната река под планината Фалакро, дълга 12 км и с богатата украса от сталактити и сталакмити. В пещерата има находки от човешко присъствие от 3-то хилядолетие пр. Хр. Намерени са и инструменти, сечива и оръжия, създадени от първобитни хора преди повече от 5000 г. Находките се пазят в археологическия музей в Драма. От 2000 г. откакто е отворена пещерата, посетителят може да се наслаждава на първите 500 метра на този уникален феномен. В „Залата на колелото“, която днес се свързва с основната част на пещерата с коридор, дължи името си на голямо хидравлично колело с диаметър 8м., което е покривало нуждите за вода и за напояване в региона от времето на османската епоха. Отпътуване за Аспровалта-един красив гръцки курорт, разположен край Егейско море с широка и живописна плажна ивица. Възможност за посещение на манастира Света Лидия, посветен на първата жена християнка в Европа, покръстена от Апостол Павел. Настаняване в хотел в Аспровалта.Свободно време. Нощувка.

Втори ден /събота/:Закуска. Сутринта отпътуване за селището Уранополи. Панорамна обиколка с корабче около Атонските манастири . Манастирите са построени в Света гора. Света гора или Атон е планински полуостров в Северна Гърция. Планината е посветена на Света Богородица като нейна градина, в която не се позволява присъствието на други жени освен Божията Майка. Според гръцката конституция, Света Гора е автономна монашеска общност под гръцки суверенитет и седалище на 20 православни манастира. До 1912 България има два свои манастира на Атон – Зографския и Хилендарския манастир.По време на разходката се изнася беседа на български език. Продължителност около 3 часа. Връщане в Аспровалта. Свободно време за плаж. Нощувка.

Трети ден /неделя/:Закуска. Свободно време за плаж.

Четвърти ден /понеделник/:Закуска. Свободно време за плаж. След обяд отпътуване за България. Пристигане вечерта.

Цената включва:

 • Транспорт с туристически автобус
 • 3 нощувки със закуски в хотел в района на Аспровалта
 • Медицинска застраховка с Асистанс и покритие 2000 евро
 • Пътни, магистрални такси
 • Водач от фирмата и екскурзоводско обслужване

Цената не включва:

 • Входна такса за пещера Ангитис-7 евро
 • Билет за корабче с беседа на български език – 30 евро, ученици – 25 евро.
 • Изхранвания извън посочените.
 • Доплащане за медицинска застраховка: Лица над 69 год. – 10 лева.

Условия за резервация:

 • депозит 30% от пакетната цена
 • доплащане – до 15 дни преди отпътуване

Необходими документи: валидна лична карта или задграничен паспорт за деца до 18 год., пътуващи сами или с един родител, нотариално заверена декларация от не пътуващия/те родител/и, че разрешават на детето си да напуска границите на Р. България. Няма визови, медицински и санитарни изисквания за посещаваната страна

Минимален брой туристи за осъществяване на екскурзията: 40 туристи
Срок за уведомление при недостиг на минималния брой туристи: 5 дни преди началната дата.

Разгледай повече